Başak Demirtaş'tan İstanbul adaylığı hakkında yeni açıklama

DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık beyanında bulunan Başak Demirtaş'tan yeni bir açıklama geldi. Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, aday olup olmayacağına dair alınan son kararı paylaştı.

SİYASET 07.02.2024, 10:20 Hakan Öksüz
Başak Demirtaş'tan İstanbul adaylığı hakkında yeni açıklama

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere giderken CHP ile DEM Parti'nin ittifaka girip girmeyeceği merak edilmişti. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, İstanbul'da seçim yarışına kendi adaylarıyla gireceklerini bildirmişti. HDP'nin cezaevinde bulunan eski eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için adaylık beyanında bulunmuştu.

"Adaylık beyanım, başvuruya dönüşmedi"

Konuya dair yeni bir açıklama yapan Başak Demirtaş, İstanbul'da aday olmayacağını bildirdi. Adaylık beyanının başvuruya dönüşmediğini kaydeden Demirtaş, bu kararın DEM Parti ile koordinasyon içinde alındığını kaydetti.

"Partinin başarısı için çalışacağız"

DEM Parti'nin ilerleyen günlerde açıklayacağı ismin, herkesin adayı olacağına vurgu yapan Başak Demirtaş, "Partinin başarısı için çalışacağız. Spekülasyonlara prim verilmemesini rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)