Bakan Yerlikaya: “19 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Muğla ve Mersin merkezli 6 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen “Kalkan-16” operasyonlarında 173 düzensiz göçmen ve 19 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını açıkladı.

SİYASET 24.03.2024, 09:24 25.03.2024, 11:01 Melina Ay
Bakan Yerlikaya: “19 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı”

Bakan Yerlikaya, X hesabından yaptığı açıklamada, Muğla ve Mersin merkezli 6 ilde gerçekleştirilen "Kalkan-16" operasyonlarında 173 düzensiz göçmen ile 19 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını duyurdu.

Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda Muğla merkezli İstanbul, İzmir, Mersin ve Gaziantep'te operasyonlar düzenlendi. Eş zamanlı gerçekleştirilen bu operasyonlarda 15 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığı ve 7'sinin tutuklandığı belirtildi.

Yerlikaya paylaşımının devamında, ”Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik 6 farklı adrese düzenlenen operasyonlarda; 4 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı ve haklarında adli işlemler başlatıldı” dedi.

Yerlikaya'nın açıklamasında, operasyonlar neticesinde önemli miktarda Türk lirası ve birçok dijital materyale el konulduğu ifade edildi.

Yorumlar (0)