Yeni haftada hava durumu nasıl olacak? Pazartesi gününe dikkat

Pazar ülke genelinde hava açıyor, sıcaklık 4-5 derece artacak. Beş büyük kentte de hava güneşli ancak sıcaklık artışı ile birlikte sis de oluşabilecek. Peki, bölge bökge hava durumu ne olacak? İşte detaylar…

YAŞAM 24.03.2024, 09:43 Buse Önder
Yeni haftada hava durumu nasıl olacak? Pazartesi gününe dikkat

Pazar günü Türkiye genelinde hava durumu güneşli bir görünüm sergiliyor ancak sıcaklık artışıyla birlikte bazı bölgelerde sis oluşması bekleniyor. Beş büyük kentte de güneşli bir hava hakim olacak ancak sıcaklık artışıyla birlikte sisin de etkili olabileceği belirtiliyor.

İstanbul'da sıcaklık 14 dereceye, Ankara'da 11 dereceye, İzmir ve Bursa'da 19 dereceye, Antalya'da ise 20 dereceye yükselecek. Ancak pazartesi günü tüm kentlerde yeniden yağış bekleniyor.

Marmara

Marmara bölgesinde pazar günü güneşli bir hava beklenirken, pus da oluşması muhtemel. Rüzgarın lodosa dönmesiyle birlikte Edirne'de sıcaklık 20 dereceye, diğer kentlerde ise 17-18 dereceye kadar çıkacak. Pazartesi günü bölgeye kuvvetli yağışların gelmesi bekleniyor.

İç Anadolu

İç Anadolu'da hava açık ancak ayaz etkisini sürdürüyor. Eskişehir ve Konya'da sıcaklık 13 dereceye, Sivas'ta 4 dereceye, Kayseri'de ise 11 dereceye düşecek. Pazartesi günü Eskişehir-Konya bölgesinde yağışlar görülecek.

Ege

Ege bölgesinde pazar günü güneşli bir sabah beklenirken, pus oluşması muhtemel. Lodosun sert esmesiyle birlikte Muğla'da sıcaklık 17 dereceye, Manisa'da 21 dereceye, Kütahya'da ise 13 dereceye yükselecek. Bodrum'da güneşli bir hava hakim olacak ancak öğleden sonra lodosun kuvvetlenmesi bekleniyor ve sıcaklık 19 derece olacak.

Akdeniz

Akdeniz bölgesinde pazar günü güneşli bir hava bekleniyor. Adana'da sıcaklık 21 dereceye, Kahramanmaraş'ta 16 dereceye, Hatay'da ise 18 dereceye yükselecek. Lefkoşa'da ise hava açık ve sıcaklık 22 derece olacak. Pazartesi günü bölgede yağmurlu bir gün geçirilmesi bekleniyor.

Karadeniz

Karadeniz bölgesinde Samsun, Tokat ve Rize arasında kısa süreli yağışlar bekleniyor. Bolu kesiminde ise sis etkili olacak. Bölgede sıcaklıklar 11-14 derece aralığında seyredecek. Yeni haftanın ilk gününde Batı Karadeniz'e de yağmur yağması bekleniyor..

Doğu ve Güneydoğu

Pazar günü sadece Diyarbakır, Hakkari, Şırnak ve Kars kesimlerinde öğleden sonra yağış bekleniyor. Doğu ve güneydoğu genelinde ise parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Erzurum'da sıcaklık 3 dereceye, Malatya'da 10 dereceye, Gaziantep ve Diyarbakır'da ise 13 dereceye yükselecek.

Erzurum'da gece saatlerinde don olayı yaşanması bekleniyor ve sıcaklık eksi 8 dereceye kadar düşecek.

Yorumlar (0)