Bakan Özhaseki, “Gerçek belediyeciliğin temelinde hizmet var, biz de hizmet yapıyoruz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve sektör temsilcileri ile bir araya geldi. AK Parti'nin gerçek ve hizmet belediyeciliği yaptığını söyleyen Özhaseki muhalefeti eleştirerek, " Gerçek belediyeciliğin temelinde hizmet var, biz de hizmet yapıyoruz" dedi.

SİYASET 28.03.2024, 17:41 29.03.2024, 16:11 Melina Ay
Bakan Özhaseki, “Gerçek belediyeciliğin temelinde hizmet var, biz de hizmet yapıyoruz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Zonguldak'ın Devrek ilçesindeki Öğretmenevi'nde düzenlenen STK ve sektör temsilcileri buluşması programına katıldı. Bakan Özhaseki, kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada yerel seçimlerin önemine vurgu yaparak, "Bütün seçimler Türkiye'de önemlidir. Ama yerel seçimlerin önemi, orada kendi geleceğimizi inşa edecek insanı seçme fırsatı sunmasıdır" dedi. Özhaseki, yerel yöneticilerin şehirlerin geleceği üzerindeki etkisine dikkat çekti ve dürüst, çalışkan bir belediye başkanının toplum için hizmet ettiğini belirtti.

Bakan Özhaseki, İstanbul'da yaşadığı bir deneyimi paylaşarak, kahvehanelerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarıyla dolu olduğunu ve işlerini yapmadıklarını öne sürdü. Ayrıca, o dönemlerde İstanbul'da altyapı sorunlarının yaşandığını ve çöp deryalarının bulunduğunu ifade etti. Özhaseki, kendilerinin ise hizmete odaklandıklarını ve gece gündüz çalışarak başarı elde ettiklerini dile getirdi.

"76 bin evin anahtarlarını vatandaşa teslim ettik"

Kayseri Belediye Başkanlığı dönemlerini anımsatan Özhaseki, Türkiye'nin deprem riski altında olduğunu ve bu konuda önlem alınması gerektiğini vurguladı. 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinde 680 bin evin yıkıldığını söyleyen Özhaseki, 170 bin işyerinin zarar gördüğünü belirterek, bu durumun Türkiye için büyük bir felaket olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı liderliğinde asrın dayanışmasını sergilediklerini ve gece gündüz çalışarak 300 binden fazla ev inşa ettiklerini dile getiren Özhaseki, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Asrın felaketi olarak deniliyor ama bin yıllık Anadolu medeniyetimizde başımıza gelen en büyük felaket buydu. Bundan daha büyük felaket de Moğol istilası dahil karşılaşmadık. Zararımız 100 milyar doların üzerinde. Ama çok şükür bunu Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bizler de yol arkadaşları olarak hep beraber adeta asrın dayanışmasına döndürdük. Gece gündüz çalışıyoruz. Arı gibi çalışıyoruz. Şu anda 300 binden fazla ev yapılıyor. Köy evlerini artık çelik karkastan yapılıyor. Şehirlerin merkezlerini, altyapılarını yapıyoruz. 76 bin evi geçen haftalarda vatandaşlarımıza teslim ettik”

“Hükümetin başarısı muhalefetin zoruna gidiyor”

Depremle alakalı olarak muhalefetin gösteri yaptığını söyleyen Özhaseki, “Bir ay kadar önceydi. Ana muhalefetin genel başkanı çıkmış, ‘hükumetin deprem karnesini açıklıyorum, sıfır, sıfır.’ Ne diyor dedim ya? Gösteri yapar gibi adamcağız bağırıyor elinde kağıtla. Bir başka genel başkan çıkıyor diyor ki 76 bin evi ‘Herhalde AKP’lilere verdiler’ diyor. Allah sizi ıslah etsin. Ne olursunuz şu kirli dilinizi çekin. Öteki de çıkmış, ‘Özhaseki’ye bak, utanmadan mis gibi evler yaptık’ diyor. Ne diyeceğim, mis gibi evler yapıyoruz. Aslanlar gibi evler yapıyoruz. Ne dememi beklersiniz. Oradaki çalışma bile zoruna gidiyor. Hükumetin başarısı bile zoruna gidiyor. Deprem olduğunda bir genel başkan yardımcısı diyor ki ‘Hükumet depremin altında kalır, merak etmeyin’ diyor. Ya ne biçim adamsınız? Enkazın altında insanlar var, kurtarmaya çalışıyoruz. Daha birinci gününde bile hala siyaset derdindeler. Ne olur şu kirli dilinizi bir çekin ya. Hadi gelin bin şantiyeyi gezdireceğim diyorum gelen giden yok” ifadelerini kullanarak muhalefeti eleştirdi.

“Türkiye’yi biz büyüttük”

AK Parti iktidarının 22 yıl boyunca yaptıklarını eski iktidarların yapamadığının altını çizen Özhaseki, “Biz çalışacağız. Hem iktidarda hem yerel siyasette çalışacağız. Günü birlik biraz vakit geçirirler geçer giderler. Ama önemli olan bıraktığınız eserler. Hamdolsun 22 yıldır iktidardayız. Türkiye’yi büyüttük. Altyapısını yaptık. Hiç kötü sözümüz olmaz geçmiş iktidarların üzerine kat kat fazlasını yaptık. Eğer biz bu beldeyi seviyorsak burada güzel işler olsun istiyorsak, elimizde güçlü bir AK Parti iktidarı varken Özcan Bey’e de sonuna kadar destek olacağız” dedi.

“Gerçek belediyeciliği biz yapıyoruz”

Algı belediyeciliğinin başladığını söyleyen Özhaseki, “Her seçimlerde çıkardım. Yaptıklarımı anlatırdım. Önümüzdeki dönemde şunları yapacağım derdim. Vatandaşlar oy verirse gider yapardık. Şimdi başka belediyecilik başladı. Algı belediyeciliği. Yapmıyor, yapıyormuş gibi gözüküyor. Hiç çalışma yok, çalışıyormuş gibi gözüküyor. Adam tatilde, iş başındaymış gibi gösteriyorlar. Geçen seneki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüme ayrılan taraf 485 milyon, algı operasyonları için ayrılan ara 900 milyon lira civarı. Allah sizi ıslah etsin ne diyeyim. Sosyal medya ordusuyla, trollerle, yan yatıyor alkışlıyorlar, gülüyor, alkışlıyorlar. Sövün buraya diyorlar hücum, 50 bin kişi birden sövüyorlar. Gerçek belediyecilik bilinenden farklıdır. Gerçek belediyeciliğin temelinde hizmet var. Biz de hizmet yapıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)