Karabük Üniversitesi iddialarına soruşturma: 10 gözaltı

Karabük Üniversitesi'nde meydana gelen olaylara dair sosyal medyada paylaşılan nefret dolu ifadeler nedeniyle, "halkı kin ve düşmanlığa teşvik etme" ile "yanıltıcı bilgiyi yayma" suçlarından aranan 10 şüpheli gözaltına alındı.

GÜNDEM 28.03.2024, 17:55 29.03.2024, 16:12 Buse Önder
Karabük Üniversitesi iddialarına soruşturma: 10 gözaltı

Instagram'da faaliyet gösteren "Karabük Üniversitesi İtiraf Sayfası" adlı hesapta, Türk erkek ve kadın öğrencilerin Afrikalı öğrencilerle cinsel ilişki yaşadıklarına dair paylaşımlar, halen gündemde tartışma konusu olmaya devam ediyor. Bazı mesajlarda, öğrencilerin HPV veya HIV gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklarla ilgili şüpheleri olduğu ve bu nedenle hastaneye başvurdukları iddia edilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili olarak internette ve sosyal medyada nefret söylemi içeren paylaşımlarda bulunduğu belirlenen 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Başsavcılığın talimatı doğrultusunda, emniyet ekipleri 8 şüpheliyi gözaltına aldı, diğer 2 şüphelinin ise yakalanması için operasyonlar sürdürülüyor.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan da gözaltı kararı

Bu gelişmelerin ardından, Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı da benzer suçlamalarla ilgili olarak zanlılar hakkında gözaltı kararı verdi. Emniyet ekipleri tarafından yakalanan zanlılar F.D. ve E.A., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Aynı suçlamalarla aranan M.E.D. isimli zanlının ise İstanbul'da olduğu tespit edildi ve hakkında çıkarılan yakalama kararı İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere gönderildi.

İddialar gerçeği yansıtmıyor

Öte yandan, sosyal medyada Afrikalı öğrencilerle cinsel ilişki yaşadıkları iddia edilen Türk öğrencilerin sağlık durumuna ilişkin çıkan haberlerle ilgili olarak, Karabük İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve herhangi bir HIV veya HPV vakasında artış olmadığını belirtmişti.

Yorumlar (0)