Bakan Akar'dan ateş püskürdü: Özerklik ne demek? Bölünmek demek!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada “Özerklik vereceğiz diyor, özerklik ne demek? Bölünmek demek” ifadelerini kullandı.

SİYASET 27.05.2023, 11:32 Şeyda Gül
Bakan Akar'dan ateş püskürdü: Özerklik ne demek? Bölünmek demek!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada Türkiye'nin artık söz dinleyen değil sözü dinlenen bir ülke olduğunu söyledi. Başından beri bu seçimin nezaketle ve karşılıklı saygı içerisinde tamamlanmasını arzu ettiklerini söyleyen Akar, bu konudaki çalışmaların da böyle başladığını ve tekrarlarının vatanın ve milletin birliği bütünlüğü olduğunu söyledi. “Bir tarafta bekası, bir tarafta da rahatı huzuru” diyen Akar, kimsenin buna itiraz ettiğini görmediğini söyledi.

Bu bir zihniyet meselesi

“14 Mayıs'a gelinceye kadar yurtdışındakiler dahil bütün fitne fesat yuvaları Türkiye'ye karşı her türlü fitne ve fesadı, hileyi ortaya koydular” ifadelerini kullanan Akar, her şeyi yaptılar diye sitem etti.  Tarafsız olmaları gereken basın mensuplarının da taraf olduğunu söyleyen Akar, yıllarca tarafsız olduklarını iddia ederek yaşadıklarını belirtti. İstedikleri algıyı verdiklerini ancak gerçeğin bundan çok farklı olduğunu savunan Akar, tüm yapılanlar karşısında milletin Cumhur ittifakının tarafına geçtiğini ve onları hüsrana uğrattığını dile getirdi. Her gittikleri yerde normal bir seçim olmadığını söylediklerini belirten Akar, “Bu zihniyet meselesi” dedi.

Özerklik ne demek?

Milli ve yerli duruştan bahsettiklerinin altını çizen bakan Akar, “Bu da ne demek? Yani biz diyoruz ki terörle ilgili konuştuk bunun son bulması lazım, bundan kurtulmamız lazım. Terör örgütü elebaşları ne diyor? Bizim Cumhurbaşkanı adayımız şu diyor” ifadelerini kullandı.

Yine terörle ilgili partili bir kişinin de on binleri, yüz binleri salacağını söylediğini ifade eden Akar, “Böyle farklı bir terim kullanıyor. Bir başkası bebek katilini bırakacağız diyor. Bir başkası özerklik vereceğiz diyor. Özerklik ne demek? Bölünmek demek. Sonuç olarak şu noktaya geliyoruz; Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye Yüzyılı'nın eşiğindeyiz” dedi.

Artık söz dinleyen değil sözü dinlenen ülkeden bahsettiklerini ifade eden Akar, Dolayısıyla bu söz dinleyenlerin iktidara gelmesi için herkesin çalıştığını ancak başaramadıklarını söyledi.

Seçimlerde tek engel rehavet

Yarın gerçekleşecek olan ikinci tur seçimine ilişkin değerlendirmede bulunan Akar, tek engelin rehavet olduğunu ve vatandaşların rehavete kapılmadan sandıklara gitmesi gerektiğini söyledi. Büyük bir çoğunluğu yeniden Recep Tayyip Erdoğan'a tekrar Cumhurbaşkanı olarak seçeceğini ifade eden Akar, inançlarının da temennilerinin de bu şekilde olduğunu vurguladı. “Bizim rakibimiz falan yok, bizim karşımızdaki engel rehavet” diyen Akar, en çok buna dikkat edilmesi gerektiğini ve herkesin oy kullanmaya gitmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)