Bahçeli’den “parlamenter sistem” eleştirisi: Halkımız kararını verdi

Hatay’da açıklamalarda bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, parlamenter sisteme eleştiride bulunarak, "Vatandaşlarımız parlamenter sistem için ‘çürümüş bir sistemdir. Sürdürülebilirliği yoktur’ dedi. Halkımız Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için karar verdi" ifadelerini kullandı.

SİYASET 21.05.2023, 16:33
Bahçeli’den “parlamenter sistem” eleştirisi: Halkımız kararını verdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hatay'da açıklamalar yaptı. Bahçeli'nin ifadelerinden öne çıkanlar şu şekilde:

“Vatandaşlarımız yalana dolana ‘hayır’ cevabını verdi”

Parlamenter sisteme eleştiride bulunan Bahçeli, "Aziz milletimiz eğer ülke geçmiş dönemlerde olduğu gibi koalisyonlar üzerinden idare edilseydi, bu şekilde büyük bir felaketin üstesinden gelmek mümkün olamazdı. Parlamenter sisteme yeniden dönüş yapılması felakete neden olur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tamamıyla başarılı bir sonuç sergilemişti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini sürdürülebilmek kılmak gerekmektedir. Geçmişte uygulanan çalışmaları yokmuş gibi yapamayız. Mevcut uygulama bir başarıdır, başarıların da sürdürülmesi gerekmektedir. 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimlerde vatandaşlarımız yalana dolana ‘hayır’ cevabını verdi.

Vatandaşlarımız parlamenter sistem için ‘çürümüş bir sistemdir. Sürdürülebilirliği yoktur’ dedi. Halkımız Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için karar verdi. Yasama alanında sağlanmış olan gözetimi ve dengeyi sürdürmekte başarılı olmak gerekiyor" dedi.

Yorumlar (0)