Bahçeli’den Erdoğan’a destek: ‘Herkesle görüşebilir’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmelerinin çarpıtılmasına tepki göstererek, "Cumhurbaşkanımızın ikili görüşmelerinin yanlış yansıtılmasını şaşkınlıkla izliyoruz. Kendisi elbette herkesle görüşebilir ve dinleyebilir. Bu tür çarpıtmalara itibar etmeyin" dedi.

SİYASET 11.06.2024, 11:26 Buse Önder
Bahçeli’den Erdoğan’a destek: ‘Herkesle görüşebilir’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıya katılan vekiller, misafirler ve basın mensuplarına selamlarını ileten Bahçeli, ülkenin gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

‘Erdoğan herkesle görüşebilir’

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikili görüşmelerinin çarpıtılmasına tepki göstererek, "Sayın Cumhurbaşkanımız herkesle görüşebilir, herkesi dinleyebilir. Bu bizim için sakıncalı değildir. Dedikodulara kulak asmayın, fitneyi kamçılayanları görmeliyiz" dedi. Bahçeli, Türkiye'nin çıkarlarına odaklanılması gerektiğini vurguladı.

"Biz hiçbir zaman maceracı akımlara kapılmadık, dedikodularla hareket etmedik" diyen Bahçeli, Türkiye'nin karanlık operasyonların hedefi haline getirilmek istendiğini belirtti. Bahçeli, "Dik durduk, doğru olduk. Kalbimizde Allah inancı, arkamızda şehitlerimizin hatırası ile yürümeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

‘Asıl hedef Türkiye’

Bahçeli, Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak isteyenlerin olduğunu belirterek, "CHP bu pis senaryonun alt yüklenicisi, yerli figüranı. ABD, PKK'nın işgal ettiği alanları özerk yönetim olarak tanımakta," dedi. Bahçeli, Suriye'nin bölünmesine karşı olduklarını ve Türkiye'nin haklı operasyon nedenlerine dikkat çekti.

‘Teröristlerin görevden alınması hukuk devletinin ruhudur’

DEM Partili bir belediye başkanının görevden alınması ve tutuklanması hakkında, "Bu Türk devlet onurunun şaşmaz hükmüdür" diyen Bahçeli, teröristlerin belediyelerde cirit atmasına izin verilemeyeceğini vurguladı. "Devletin hazinesinden paraları teröristlere yağmalatmak suçtur" ifadelerini kullandı.

‘Özgür bey işine baksın’

CHP'nin başındaki kişinin halkın iradesinin tanınmadığını söylemesi üzerine Bahçeli, "Kavga etmek gibi bir niyetimiz yok, meselemiz maşalarla değil, tutan ellerledir" dedi. Bahçeli, DEM Partili vekillerin TBMM'deki konuşmalarının demokrasi ile bağdaşmadığını belirtti.

‘Bu milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılmalı’

Bahçeli, DEM Partili bir milletvekilinin TBMM'de yaptığı açıklamalara tepki göstererek, "Bu milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılarak adalet önünde hesap vermesi acil ihtiyaçtır" dedi.

Bahçeli, terör örgütü ile ilişki içinde olan kişilerin aday gösterilmesine tepki gösterdi. "Vatan ve bağımsızlık demokrasi konusu olamaz. Şehit ile caninin bir görülmesi korkunçtur" dedi.

‘Enflasyonda en kötüsü geride kaldı’

Bahçeli, enflasyon konusunda da değerlendirmelerde bulunarak, "En kötüsü geride kaldı. Emeklilerimizin şikayetlerini kademeli şekilde dindirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)