Bahçeli'den CHP çıkışı: Atatürk'ten geriye hiçbir şey kalmamıştır

CHP’yi eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “CHP’de Atatürk’ten geriye hiçbir şey kalmamıştır” dedi.

SİYASET 29.02.2024, 16:41 29.02.2024, 16:49 Şeyda Gül
Bahçeli'den CHP çıkışı: Atatürk'ten geriye hiçbir şey kalmamıştır

MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçime 31 gün kala muhalefete yüklendi. “31 Mart 2024 seçimlerinde merkezi yönetimin hedefleriyle örtüşeceğini ifade eden Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin doğasıyla uyum içinde olacak bir sonucun çıkması, yeni yüzyılın en önemli demokrasi başarısı olacaktır” ifadelerini kullandı.

CHP’ye eleştiri

CHP ile DEM’in yan yana olduğunu ve diğerlerinin yedekte olduğunu ifade eden Bahçeli, zillet masasının altıyla üstünün yer değiştirdiğini söyledi. Oyunu gördüklerini belirten Bahçeli, “Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır. CHP'de Atatürk'ten geriye hiçbir şey kalmamıştır” dedi.

Enflasyonla mücadele başarıya ulaşacak

Konuşmasında ekonomiye ilişkin mesajlar veren Bahçeli, emeklilerin çağrılarının haksız olmadığını söyledi. Gerekli iyileştirmelerin cömertçe yapılacağını vurgulayan Bahçeli, enflasyonla mücadelenin başarıya ulaşacağını söyledi.

Türk milliyetçiliğinin duruş muhasebesi yapması gerekmektedir

Ülkülerinin büyük Türk milletini, ona farklılık ve değer kazandıran, dil, gönül, ahlak, inanç, akıl ve vicdanda taşınan muhteşem değerler manzumesini, bir kutlu emanet olarak köklerinden kopartmandan anlayıp, geliştirerek, insanlık var oldukça sonsuza kadar yaşatmak olduğunu belirten Bahçeli, “milli devletimizin Türklük, İslamlık ve insanlığın esenliği için çalışmaktır” dedi.

Soykırımcı İsrail hesap vermeli

Diğer taraftan İsrail ile Filistin arasında derhal ateşkesle birlikte kalıcı çözüm ve barış beklentileri fiile geçmesi gerektiğini savunan Bahçeli, akan kanın durması gerektiğini ve soykırımcı İsrail’in hesap vermesi gerektiğini söyledi. Bahçeli, “Türkiye’nin Uluslararası Adalet Divanı’na sunduğu sözlü beyanı, mazlum Filistin halkına tercüman olmuş, İsrail’in maskesini bir kez daha indirmiştir” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin duruşu doğrudur

İki devletli çözüm dışında barış ortamına davetiye çıkaracak başka seçenek olmadığı ifade eden Bahçeli, 1967 sınırlarına haiz, başkenti Doğu Kudüs olan, egemenliğini, toprak bütünlüğünü tescillemiş bir Filistin devletinin kurulması kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklerinin ziyan olmayacağını söyleyen Bahçeli, “Adalet mutlaka tecelli edecektir. Türkiye’nin tutumu ve duruşu doğrudur” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)