Bahçeli’den Can Atalay açıklaması: ‘Adalet yerini bulmuştur’

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Gezi Parkı davası kapsamında hüküm giyen Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin açıklama yaparak, "Adalet yerini bulmuştur" ifadelerini kullandı.

SİYASET 31.01.2024, 16:47 Buse Önder
Bahçeli’den Can Atalay açıklaması: ‘Adalet yerini bulmuştur’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve cezaevinde bulunan Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'ın TBMM Genel Kurulu'nda milletvekilliğinin düşürülmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesine ilişkin Bahçeli, "Gezi Parkı davası kapsamında hüküm giymiş olan Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay hakkında Yargıtay 3.Ceza Dairesi’nin verdiği adil, hakkaniyetli ve hukuk temelli kararın, TBMM’nin dünkü birleşiminde okunmasıyla ilgili şahsın milletvekilliği düşürülmüş, nitekim adalet yerini bulmuştur" ifadelerini kullandı.

‘Türkiye bir hukuk devletidir’

Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, hukukun üstünlüğünün herkes için bağlayıcı olduğunu belirtti. Ayrıca, hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü olamayacağını, suçluyu koruma imtiyazı bulunmadığını ve yargı kararlarını yok sayma hakkının olmadığını dile getirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda okunan mahkeme kararı ile vekilliği düşürülen Can Atalay'ın durumuyla ilgili olarak Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Anayasa Mahkemesi'nin vesayetçi ve siyasi hüviyetli tutumunu reddettiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin demokrasiye ve hukuka saygısının, millet iradesinin güçlü bir şekilde korunarak devam ettiğini vurguladı.

‘Demokrasiye saygısızlık edenler affedilmeyecek’

Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Bekir Bozdağ'ı cesaretli ve dirayetli yönetimi nedeniyle tebrik ederken, meclis önünde toplanan ve şiddet gösterisi yapanları "demokrasi cellatları" olarak tanımladı ve kınadı. Ayrıca, Can Atalay'ın vekilliğinin düşmesi sonrasında ortaya atılan "gezi provokasyonu" iddialarını da gaflet olarak nitelendirdi.

Son olarak, Bahçeli, hukuka ve demokrasiye saygısızlık edenlerin tarih ve millet tarafından affedilmeyeceğini belirterek, Türkiye'nin anarşiye ve sokak diline teslim olmayacağını ve demokrasiye olan bağlılığın devam edeceğini söyledi. Ayrıca, herkesin bedeli ağır bir yanlışın faili olmaması gerektiğini ve şuur kaybı içinde hareket edenleri milletin affetmeyeceğini ifade etti.

Yorumlar (0)