Bahçeli'den yerel seçim mesajı: ‘Cumhur İttifakı’nın gücüne güç eklendi’

MHP lideri Bahçeli, yayınladığı mesajda yerel seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MHP’nin 220 belediyeyi aldığını belirten Devlet Bahçeli bu seçimlerde Cumhur İttifakı’nın gücüne güç kattığını belirtti.

SİYASET 03.04.2024, 17:18 Buse Önder
Bahçeli'den yerel seçim mesajı: ‘Cumhur İttifakı’nın gücüne güç eklendi’

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk siyasetinin önemli isimlerinden Alparslan Türkeş'in vefatının yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı. Bahçeli'nin açıklamasında, Türk siyasetine derin izler bırakan ve milletin takdir, tazim ve şükranla hatırladığı isimlerin, milletin özgü alicenap ve vefakâr bir özelliği olduğunu belirtti.

‘Türkeş kardeşlik duygularını önemseyen bir liderdi’

Bahçeli, Türk siyasetinin değerli isimlerinin yaşadıkları dönemlerde olduğu kadar, sonraki dönemleri de fikir, görüş ve düşünceleriyle etkilediğini vurgulayarak, Alparslan Türkeş'in bu özelliklere sahip olduğunu ifade etti. Türkeş'in Türk milletinin birlik ve kardeşlik duygularını en çok benimseyen liderlerden biri olduğunu dile getirdi.

Alparslan Türkeş'in vatan ve millet sevgisiyle donanmış bir şahsiyet olduğunu belirten Bahçeli, onun siyasi hayatında vazgeçilmez ilkelerinden ve inançlarından taviz vermediğini vurguladı. Türk milliyetçiliği fikriyatının gelişiminde ve toplumsal harekete dönüşmesinde Türkeş'in önemli bir rolü olduğunu dile getirdi.

‘Cumhur ittifakının gücüne güç eklendi’

Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları'nın Türk siyasetindeki önemine de değinen Bahçeli, partinin Türkiye'nin istikrar ve itibarının aydınlığı olduğunu belirtti. Son mahalli idareler seçimlerinde elde ettiği oy oranı ve belediye başkanlıklarıyla partinin gücünü artırdığını ifade etti.

Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'nde yüzde 16,62'lik oy oranıyla ve 220 belediye başkanlığı kazanarak büyük bir başarı elde etti. Bu başarı, Türk siyasetinin istikrar ve itibar aydınlığı olarak ön plana çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Cumhur ittifakının gücüne güç kattığına inandığını belirten MHP lideri, “MHP'nin bu başarısı, kara propagandaların, karanlık projelerin ve karamsar palavraların etkin olduğu günlerde Türk siyasetine umut ve güç katmıştır. Parti, milletin beklentilerine kulak vererek milli özlemlere ve hedeflere her zaman tercüman olmuştur” açıklamalarında bulundu.

‘MHP Türkiye’nin geleceğinde önemli bir rol oynayacak’

Bahçeli, Türk milliyetçiliğinin demokrasiyle ayrılmaz bir bütünlük içinde olduğunu vurgulayarak, Türkeş'in yaşarken kendisine karşı yapılan tefrika ve tezviratlara karşı durduğunu ve bugün de Milliyetçi Hareket Partisi'nin değerlerine sahip çıkmak için mücadele verildiğini belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Türk milletinin ahlak yüksekliği ve milli değerlerin temsilcisi olduğunu vurgulayan Bahçeli, partinin Türkiye'nin geleceğinde de önemli bir rol oynayacağını dile getirdi.

Türk birliğinin ve Türkiye'nin yüzyıl hedeflerine ulaşacağına inandığını belirterek, Türkeş'in ruhunun şad olacağını ifade etti.

Yorumlar (0)