Otobüs biletleri uçak fiyatlarıyla yarışıyor

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala otobüs bileti fiyatlarında ciddi bir yükseliş yaşanmasıyla birlikte uçak biletleriyle arasındaki makas iyice azaldı. Hatta bazı rotalarda ve seferlerde uçak biletlerinin daha cazip hale geldiği görüldü.

EKONOMİ 03.04.2024, 17:46 04.04.2024, 17:59 Şeyda Gül
Otobüs biletleri uçak fiyatlarıyla yarışıyor

Ramazan Bayramı’nı şehir dışında geçirmek için hazırlık yapan aileler, ilk iş bilet fiyatlarını araştırmaya başladı. Bazı otobüs firmaları bayram yoğunluğunu fırsata çevirerek bilet fiyatlarında artışa gitti. İnternet sitesinde bayram öncesi ve bayram tarihine yakın biletler aratıldığında fiyatlar arasında en az 100 ila 300 TL fark olduğu görüldü.

Biletler iki katına satılıyor

Ankara’dan Yozgat’a bayramdan 1 hafta öncesinde yolculuk yapmak isteyenler 350 TL’ye bilet bulunurken bayrama yakın günlerde fiyat en az 500 TL’ye bilet bulabiliyor. Gidilecek kilometre uzadığında ise otobüslerle yapılacak yolculukların fiyatlandırılması normal döneme göre en az 200 TL birden artıyor. Hatta bazı illerde otobüs bileti fiyatları iki katına satılıyor.

Uçak biletlerine de yoğun talep

Tatilini yolda geçirmek istemeyenlerin bir diğer tercihi olan uçak yolculuğu ise zaman zaman daha cazip hale geldi. 700 liradan başlayan 2 bin 700 liraya kadar çıkan uçak bileti, zamandan tasarrufta düşünüldüğünde otobüs yolculuğuna göre tercih sebebi haline geldi. Ancak uçak seferlerinde de bayram yoğunluğu oluştu.

Yorumlar (0)