Bahçeli'den DEM Parti ve CHP'ye sert tepki: Namertleri istemiyoruz

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Biz Meclis'te terörist istemiyoruz, katilleri istemiyoruz, canilerin sırtını sıvazlayan namertleri asla istemiyoruz” sözleriyle DEM Parti ve CHP'ye sert tepki gösterdi.

SİYASET 26.12.2023, 11:52 Şeyda Gül
Bahçeli'den DEM Parti ve CHP'ye sert tepki: Namertleri istemiyoruz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de partisinin grup toplantısında hitap etti. “Değerli vekil arkadaşlarım, saygıdeğer misafirler, 2023 yılının son grup toplantısında bir aradayız. Gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelere geçmeden önce hepinizi hürmetle selamlıyorum” diyen Bahçeli, toplantıyı takip edenleri selamladı. Bütçe çalışmasının devlete ve millete hayırlı olması dileklerinde bulunan Bahçeli, bütçenin bir bütün halinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. TBMM onayı ile haklarını doğrudan kullanmakta olduklarını vurgulayan Bahçeli, bütçe özü ile bir kaynak tahsis meselesi olduğunu ve bunun da siyasi bir tercihe dayanmakta olduğunun altını çizdi.

Türkiye'nin yüksek hedeflerini sahiplendiğini anlatan Bahçeli, 2024 yılı bütçesine evet oyu verdiklerini ve arkasında durduklarını söyledi. Genel kurul çalışmalarında gösterdikleri tutumdan, tavırdan dolayı arkadaşlarını kutlayan Bahçeli, “Asıl ve akıl yoksunu iddialardan kaçınan, destekleyici, yapıcı, müdahalesini kürsüden yapan, görüşmeleri ihanet seansı gösterisi haline getirmekten sakınan, kavga çıkarmak için fırsat çıkarmak isteyenlere prim vermeyen Türkiye yüzyılı ilk bütçesinin aşamalarında duyarlılık gösteren emek ve mesai harcayan her vekilimize her bürokratımıza, değerli arkadaşlarımızla birlikte tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Milletimiz kısa sürede refaha ulaşacak

Kurtuluş savaşı enflasyonun dizginlenerek başarıldığının tek savaş olduğunu kaydeden Bahçeli, karaborsacılara göz açtırılmadığını anlattı. Ekonomimizin 1923'ten 1939'a kadar ortalama yüzde 8 büyüdüğünü ve milli gelirin arttığını hatırlatan Bahçeli, kahramanların umutlarını hiçbir zaman kaybetmediğini söyledi. Yüzüncü yıl dönümünde ilhamla ekonomik sorunların üstesinden geleceklerini fiyat istikrarı ile milletin hak ettiği refaha kısa sürede ulaşacağına inandığını vurgulayan Bahçeli, Mustafa Kemal Paşa’nın Keçiören'de ziraat mektebinde konakladığını anlattı. Ankara'ya gelişine kadar gelişen olaylar mukavemeti artan zincirin halkaları gibi olduğunu belirten Bahçeli, “Komutanlığı, millete itimattı ileri görüşlülüğü mühim rol oynadı. Vatan uğruna her çileye meydan okudular. Elde yok avuçta yoktu ve imkansızlığın kuşatmasını imanın kudreti ile yardılar. Erzurum'dan Sivas'a gitmek için emekli binbaşından borç alıp yola koyuldular” şeklinde konuştu.

Yayı gerilmiş oy gibiyiz

Battık, bittik yaygarasını koparan münafıklara seslenen MHP lideri Bahçeli, nereden geldiğini görüp hamdolsun bildiklerini söyledi. “Peki, siz neyi biliyor, nereye hizmet ediyorsunuz? Milli şerefimizi çiğnetmeyeceğiz” diyen Bahçeli, kararlarının kesin mücadelesinin bıçkın olduğunu ifade etti. Herkesin dikkat etmesi gerektiğini savunan Bahçeli, yayı gerilmiş ok gibi olunduğunu anlattı. Kınından çekilmeyi bekleyen keskin bıçak gibi olduklarını söyleyen Bahçeli, “Aziz vatan piyangodan çıkmadı. Kan verdik, bedel ödedik ama teslim olmadık, taviz vermedik, boyun eğmedik. Her taşı yakut olan vatan can verme sırrına erenlerindir. İrademiz milli mücadele iradesidir. Heyecanımız 104 yıl önceki seğmenlerin heyecanıdır” dedi.

Ne kadar geriye bakarsak o kadar uzağı görürüz

Hayatı boyunca millet için çırpınan merhum Akif'i, milli mücadelenin yol başçısı Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi rahmetle andığını aktaran Bahçeli, ne kadar geriye bakarlarsa o kadar uzağı göreceklerini söyledi. Tarihi bir vaka telaffuzu ile bugünü çözmenin mümkün olacağı kanaatinde olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Ne kadar geriye bakarsak o kadar uzağı görürüz. Tarihi bir vaka telaffuzu ile bugünü çözmenin mümkün olacağı kanaatindeyim” değerlendirmesinde bulundu.

Meclis’te terörist, katil, namert istemiyoruz

Tarihi hadiselerin benzerlerine bugün de şahit olduklarını aktaran Bahçeli, Türkiye'nin itibarına, istikrarlı yönetime gölge düşürmek için terör kartını devreye soktuklarını anlattı. Küresel hasım çevrelerini ürküttüklerini anlatan Bahçeli, husumet cephesinin eli ve vicdanı kiralık tetikçilerini üzerimize salmakta olduğunu aktardı. 22-23 Aralık'ta 12 kahramanımızın şehit olması, müştereken kurulan saldırı düzeneğin hayata geçirilmesinin sonucu olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Tetiği çeken PKK, hedefi gösteren, taktik tayin eden terör ve terörizmi himaye eden alçaklardır. Milli birliği yaralamak için operasyon devrededir” diye konuştu.

TBMM'de terörist istemiyoruz, düşman, katil istemiyoruz

“Ne zaman zalime hayır desek yumuşak karnımızdan darbe alıyoruz. Hain organizasyonlarla boğulmak isteniyoruz. Son günlerdeki tartışmalarda devletimizin hükümdarlık haklarını tahrip edilmeye çalışıldığını görmek mümkündür” diyen Bahçeli, her iğrenç yolu denediklerini aktardı. Göstere göstere terörizme güzelleme yapıldığına dikkat çeken Bahçeli, dişlerini sıkarak ya sabır dediklerini söyledi. Herhangi bir taşkınlığa tevessül etmeyelim dediklerini anlatan Bahçeli, Said'e yapılan övgülerden, milletimizin haysiyetini zedeleyen mesajlara kadar görülmedik hiçbir şey kalmadığını vurguladı. TBMM bölücülerin aklanma, meydan okuma yeri olmadığını belirten Bahçeli, aksine hizmet eden kim varsa hasımları ve vatan haini olduğunu söyledi. “MHP'nin açık tavrı şudur, Mehmetlerimize sıkılan, kanımızı döküp canımızı alan teröristlere hangi vekil hoşgörü ile yaklaşırsa suçludur. Hesap vermekten kurtulamayacaktır” diyen Bahçeli, TBMM'de terörist istemediklerini kaydetti. Bahçeli, “Düşman, katil istemiyoruz. Canilerin sırtını sıvazlayan namertleri asla istemiyoruz” dedi.

DEM Parti'nin hazine yardımı kesilmeli

Sözde Kürdistan havariliğinden vazgeçmeyen, devlete düşman kesilen partilerin cumhuriyeti kuran TBMM'de bulunması, hazine yardımı alması rezalet ve zillet olduğunu söyleyen Bahçeli, milletimize karşı en aşağılayıcı muamele olduğunu savundu. Böylesi bir haksızlığın dünyanın hangi ülkesinde görülmekte olduğunu soran Bahçeli, ilk önerisinin 57 DEM'linin maaşının ve hazine yardımının kesilip terörle mücadele ve şehit ailelerine aktarılması olduğunu söyledi. İkinci önerisinin ise teröre yardım edeni suçu sabit edilen, vekillerin dokunulmazlıklarının karara bağlanarak acilen mahkemeye çıkarılması olduğunu aktaran Bahçeli, “Üçüncü önerim AYM statüsünün, üye yapısı ve yargılama statüsünün ele alınması ya da bu mahkemenin kapatılmasıdır. Dördüncü önerim kürsü dokunulmazlığı sınırlarının yeniden ele alınmasıdır” şeklinde konuştu.

DEM'in defni yapılmadıkça Türkiye’ye huzur gelmeyecektir

Mahkum can Atalay dosyasını acilen inceleyip hak ihlali kararı verilmesinin izahını nasıl yapacakları soran Bahçeli, bu mızrağı nasıl yorumlamaları gerektiğini söyledi. “Kulak veriniz, onların kanları ve destekçileri aramızda dolaşıyor. Adaletin onurunu sahiplenmeyeceksiniz. Bay Zühtü senin kumandan kimin elindedir?” diye soran Bahçeli, kahramanlarımıza saldırdıklarını aktardı. Gencecik fidanlarımızın şehit edildiğini anlatan Bahçeli, “Ey mahkeme üyeleri siz ne yapıyorsunuz. Buna adalet diyorsanız batsın sizin adaletiniz. Buna hukuk diyorsanız olmaz olsun hukukunuz. DEM'in defni yapılmadıkça Türkiye'ye huzur gelmeyecektir” dedi.

Hesabı sorup burunlarından getireceğiz

DEM vekilinin Trabzonlu da Tekirdağlı huzur bulamayacaktır dediğini hatırlatan Bahçeli, kendilerine göre çözüm belli olduğunu söyledi. Terörü ve teröristleri topluca imha etmek olduğunu aktaran Bahçeli, “Ne sahada ne belediyede ne mağarada ne de TBMM'de terörist görmeye dayanma gücümüz kalmadı. Ya bu hesabı sorup burunlarından getireceğiz ya da adaletin şımarmasına sessiz kalıp yıkımın altında kalacağız. Devlet başa ya kuzgun leşe diyerek duruş göstereceğiz. Şehidimiz Yasin komutanına soruyor, "komutanım yolumuz ne yoludur" demesine Komutanı "iman yolu" diyor. Kahraman evladımız Yasin Kızılelma'ya kadar devam diyor” değerlendirmesinde bulundu.

CHP bu metnin neresini beğenmedi?

Türkiye bölücü örgüt ile mücadele gücüne sahip olduğunu anlatan Bahçeli, bu belanın, felaketin ve şerefsizliğin üstesinden gelineceğini söyledi. Terörle mücadeleye taktik değil stratejik bakmanın milli güvenliğimiz adına tarihi vecibesi olduğunu aktaran Bahçeli, terörle mücadelede üçüncü bir seçeneğinin olmadığını vurguladı. TBMM'de grubu bulunan partilerin milletin hissiyatını ortaklaşa seslendirmeleri, metinlere ön şartsız imza atmaları milli bir durum olduğunu anlatan Bahçeli, “Gazi Meclis'te bulunan hiçbir parti tehdide sessiz kalamaz. Kalırsa göz yummuş onay vermiş olacaktır ve  DEM ve CHP haricinde 4 siyasi partiye metne imza koyarak milletin ve devletin iradesine ses olmuştur. Sormak lazım ki CHP bu metnin neresini beğenmedi, DEM'in siyasi kolu olmayı nasıl hazmetti” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)