Bahçeli'den Büyükerşen'e çok sert 'Osmanlı' yanıtı

“Osmanlı İmparatorluğu Türk'tür” ifadelerini kullanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin millet anlayışının ötekileştirici olmadığını savundu.

SİYASET 13.02.2024, 12:18 13.02.2024, 12:20 Şeyda Gül
Bahçeli'den Büyükerşen'e çok sert 'Osmanlı' yanıtı

Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tarihe bakmadan atılacak her adımın yapılacak her hamlenin kuşaklar arasında kopukluklar yapacağını düşündüğünü söyledi. Anadolu coğrafyasının vatan olması her şeyden evet milli birlik ve kardeşlikle ortaya çıktığını anımsatan Bahçeli, “Partimiz tam 55 yıldır gücünü milletten alan siyasal bir düşünce hareketidir. Millet olmakla milli devletler doğmuştur. Milliyetçilik bu gerçeğin şuurla kavranmasıdır” dedi.

Alper Gezeravcı mesajı

Yaklaşık 3 haftalık uzay görevinden Alper Gezeravcı ile övünülmesinin millet olma halinin mümtaz bir sonucu olduğunu aktaran Bahçeli, bu vesile ile Alper Gezeravcı’ye yeniden “Hoş geldin” dedi. Dünyayı Türkçe okumanın yanında artık uzaya da Türkçe yaklaşmanın vaktinin geldiğini vurgulayan Bahçeli, bugünün yağlı boyası yarınların paha biçilmez bir tablosu olacağını kaydetti.

Özgür Özel'e sert tepki

Muhalefetin iflas bayrağını çektiğini dile getiren Bahçeli, ne CHP'nin ne de silik muhalefet partilerinin vizyonunun ülkenin geleceğiyle örtüşmemekte olduğunu söyledi. “CHP lideri Özgür Özel demli çay içip içmediğimizi merak etmiş. Çayı severiz açık olursa daha çok severiz” diyen Bahçeli, Özgür Özel’in ayakkabı mağazası gibi olduğunu söyledi. MHP lideri Bahçeli, “Özgür bey canın demli çay mı çekiyor senin için de çay ayıralım demi çaydan başka maksatla isteyeceksen söylediğimiz sözlere alınma. Demlenmiş, dejenere olmuş siyasete 'hayır' diyoruz. CHP kısık ateş altında, gizli pazarlıklar sarmalında, sandık ittifakı kisvesiyle DEM'in yani PKK'nın çekim alanına girmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

Büyükerşen'in 'Osmanlı' sözlerine tepki

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in sözlerinin CHP'nin özeti olduğunu kaydeden Bahçeli, 'Bu parti nasıl adam olacak' diyen Büyükerşen’in esasen haklı olduğunu belirtti. CHP'nin adam olabilmesi asla ve kata mümkün olmadığını ifade eden Bahçeli, “Bir Haçlı kafasıdır. Türklüğe karşı 1000 yıldır sinmiş kin ve nefret saklandığı yerden yeniden doğmuştur, kapanmamış defterlerin, silinmemiş nefretlerin hesabıdır. Bugün bunun taşeronun demlenmiş CHP'dir. Eskişehir Belediye Başkanı Büyükerşen maşasıdır. Osmanlı İmparatorluğu Türk'tür. 'Yazıklar olsun' diyorum. Yaşından başından da mı utanmadın” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mısır ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır ziyaretinin Orta Doğu'da dengeleri değiştireceğini anlatan Bahçeli, Türkiye ile Mısır'ın üstesinden gelemeyeceği bir sorun olmadığını dile getirdi. Cepheleşmenin hiçbir ülkeye yararı olmadığını kaydeden Bahçeli, buzların erimesi, soğukluğun giderilmesi, siyasi mesafelerin silinmesi hem Türkiye'nin hem de Mısır'ın gücüne güç katacağını savundu.

Filistin'in güvenliği Türkiye'nin güvenliğidir

“İsrail'in derhal katliamlarına son vermesi insani bir mecburiyettir. Yaklaşık 28 bin Filistinli katledildi. İsrail ile Filistin arasında kalıcı barış derhal tesis edilmelidir” diyen Bahçeli, 1967 sınırlarına haiz bir Filistin devletinin acilen kurulması gerektiğini dile getirdi. Bahçeli, “Filistin'in güvenliği Türkiye'nin güvenliğidir” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)