35 bin sağlıkçı atamasında takvim belli oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 35 bin sağlık çalışanının atanması için başlatılan takvimin duyurusunu yaptı. Bu hafta içinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) gönderilecek olan kılavuzla ilgili açıklamalarda bulunan Koca, "Atamalarda mülakat yapılmayacak. Tüm adaylar, eşit koşullarda rekabet edecekler" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 13.02.2024, 12:41 13.02.2024, 18:13 Buse Önder
35 bin sağlıkçı atamasında takvim belli oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Beştepe'de gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Personel alımına dair açıklamalarda bulunan Bakan Koca, atama takviminin başladığını ve 35 bin sağlık çalışanının atanması için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) kılavuzunun bu hafta gönderileceğini belirtti.

Mülakat yapılmayacak olmasıyla ilgili olarak "Tüm adaylar eşit koşullarda yarışacaklar" ifadesini kullandı.

35 bin sağlık personeli müjdesi

Bakan Koca, 15 bin hemşire ve 8 bin hizmet personeli olmak üzere toplamda 35 bin yeni sağlık çalışanının alınacağını açıkladı. Branş dağılımı ve nihai takvimin ÖSYM ile birlikte hazırlanan kılavuz ile duyurulacağını ifade etti. 35 bin yeni sağlık çalışanının istihdam edileceğini müjdeleyen Bakan Koca, bu atamaların mevcut hizmetlerin etkin sürdürülmesi ve yeni hastanelerin personel ihtiyacını karşılamak adına gerçekleştirileceğini belirtti.

Ayrıca, Antalya Şehir Hastanesi'nin birkaç hafta içinde tam kapasiteyle hizmete alınacağını duyuran Koca, hastanenin resmi açılışının Cumhurbaşkanı tarafından yapılacağını belirtti.

Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 71

Yoğun bakım doluluk oranlarıyla ilgili olarak Bakan Koca, Türkiye genelinde yoğun bakım doluluk oranının yüzde 71 olduğunu açıkladı. İstanbul özelindeki yoğun bakım yatak doluluk oranının da yüzde 71 olduğunu belirterek "Normale döndüğümüzü söyleyebilirim" dedi. Servis yatakları açısından bir sorun olmadığını ifade etti ve bu başarıda sağlık çalışanlarının gayretini vurgulayarak teşekkür etti.

Yorumlar (0)