Bağımsız vekil Saffet Sancaklı'dan MHP kararı

Yerel seçimlerle ilgili yaşadığı polemiğin ardından aralık ayında MHP'den istifa eden Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, partiye döndü. Aralık ayından bu yana bağımsız milletvekil olarak çalışmalarını sürdüren Sancaklı'nın, MHP lideri Bahçeli'nin daveti üzerine döndüğü belirtildi.

SİYASET 16.04.2024, 16:04 16.04.2024, 20:55 Hakan Öksüz
Bağımsız vekil Saffet Sancaklı'dan MHP kararı

Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, 9 Aralık 2023'te yaptığı bir paylaşımla MHP üyeliğinden istifa ettiğini duyurmuştu. Sancaklı, bağımsız milletvekili olarak çalışmalarına devam edeceğini kaydetmişti.

Yerel seçimlerle ilgili sözlerine Bahçeli'den tepki gelmişti

Yerel seçimlerle ilgili, "MHP'ye en az bir belediye vermeleri gerekir, yoksa Cumhur İttifakı 4-5 belediye kaybeder Kocaeli'de. MHP'ye belediye vermezlerse seçim çalışmalarına katılmam." diyen Sancaklı'ya MHP lideri Bahçeli tepki göstermişti. Bahçeli, "3 büyük kulüpte oynama geleneğini siyasette de sürdürmek mi istiyor?" demişti.

Bahçeli'nin konuşmasını izledi

Bağımsız Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, tekrar MHP saflarına katıldığını açıkladı. MHP TBMM Grup Toplantısı'ndan önce salona gelen Sancaklı, Bahçeli'nin grup toplantısındaki konuşmasını takip etti. 

MHP'nin vekil sayısı 50 oldu

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin davet ettiği, Sancaklı'nın da bunun üzerine partiye döndüğü belirtildi. Böylece MHP'nin TBMM'deki sandalye sayısı 50'ye çıktı.

Yorumlar (0)