Ali Babacan, iktidara sarı kart gösterdi

Zamanın yeni bir şeyler yapma zamanı olduğunu ifade eden DEVA Parti lideri Ali Babacan, toplantıda sarı kart çıkararak “Bu seçim aynı zamanda iktidara had bildirme, uyarma, 'yanlış yoldasın aklını başına al' seçimidir. İktidara sarı kart gösteriyorum” dedi.

SİYASET 29.02.2024, 13:47 01.03.2024, 13:28 Şeyda Gül
Ali Babacan, iktidara sarı kart gösterdi

Antalya'da partisinin aday tanıtım toplantısına katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, belediye başkan adayları, partililer ve gazetecilerle bir araya geldi. 28 Şubat'ın üzerinden, 27 yıl geçtiğini hatırlatan Babacan, "Bugün yine, 28 Şubat kararlarını alanların, uygulayanların ya da destekçilerinin siluetlerini ekranlardan görüyoruz. Biri küçük ortak, onu her gün görüyoruz, iktidarın hemen yanı başında” dedi.

Türkiye’de bir hayalet dolaşıyor

“Biri, 'İktidarla aynı gemideyiz ama rotayı biz çiziyoruz' diyen Perinçek, onu da arada görüyoruz. 90'ların karanlığında ismi olan bir eski başbakan çıkıyor. İktidarın İstanbul adayına desteğini açıklıyor” diyen Babacan, onu da ihtiyaç durumunda gördüklerini ifade etti. Buradan iktidara seslendiğini dile getiren Babacan, o siyasetçileri çok gördüklerini ama bir yararlarını göremediklerini söyledi. Bu ülkenin onları maalesef çok gördüğünü ve en çok da zararlarını gördüğünü kaydeden Babacan, 90'ların karanlık siyasetçilerini artık ekranlardan uzak tutun, çocuklardan uzak tutmaları konusunda uyarılar bulundu. “Biz gördük, onlar görmesin. Biz şahit olduk, onlar olmasın. Biz yaşadık, onlar yaşamasın. Türkiye'de bir hayalet dolaşıyor, 28 Şubat hayaleti. Hatırlıyor musunuz? O dönemin generalleri '1000 yıl sürecek' demişlerdi” diyen Babacan, onu o generallerin, rütbeliler başaramadığını ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ortaklarının başarma gayretinde olduğunu vurguladı. Babacan, “Yıllardır bu ülkeden defetmeye çalıştığımız her türlü zihniyet, geldi iktidarın yanı başına oturdu” şeklinde konuştu.

Zaman, bu siyaset zihniyetini değiştirme zamanı

İktidarın da muhalefetin de torpilin önüne geçmediğini söyleyen Babacan, zihniyetin aynı olduğu sürece bir şey yapma, bir şey başarma imkanları da olmadığını belirtti. Zihniyetin aynı olduğu sürece, iktidarın da muhalefetin de yeni bir söz söyleme gücü olmadığını anlatan Babacan, iktidarın da muhalefetin de kavgadan, ayrıştırmadan başka bir siyaseti olmadığını aktardı. “Tüm milletime sesleniyorum. Zaman, yeni bir şeyler yapma zamanı. Zaman, yeni bir yol çizme zamanı” diyen Babacan, zamanın bu siyaset zihniyetini değiştirme zamanı olduğunu ifade etti. Babacan, “İşte DEVA tam da bunun için var. O yüzden, biz buradayız” ifadelerini kullandı.

İktidara sarı kart gösteriyorum

Mahalli idareler seçiminde sandıktan çıkacak sonucun millete, hükümete bir mesaj olacağını kaydeden Babacan, sandıktan çıkacak sonucun vatandaşın ne kadar güveniyor, bunun da ölçüsü olacağını dile getirdi. Bu seçimin yerel seçimden ibaret olmadığının altını çizen Babacan, bu seçimin aynı zamanda iktidara had bildirme, uyarma, 'yanlış yoldasın aklını başına al' seçimi olduğunu kaydetti. “İktidara sarı kart gösteriyorum. Ülkeyi yöneten zihniyet, yüzde 50+1'i cebime koyduğumda aklıma eseni yaparım zihniyeti. 'Niye kırmızı kart yok' diyorlar” ifadelerini kullanan Babacan, sarı kartın bu yerel seçimde, kırmızı kartı ise iktidarı değiştirmek için bir sonraki genel seçimlerde göstereceğini vurguladı.

Yorumlar (0)