AK Partili Altınok, mal varlığı tartışmalarına son noktayı koydu

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Belediye başkanı olduktan sonra mal varlığım azalmış durumda” dedi.

SİYASET 27.03.2024, 00:08 27.03.2024, 00:14 Şeyda Gül
AK Partili Altınok, mal varlığı tartışmalarına son noktayı koydu

Seçime sayılı gün kala önemli açıklamalarda bulunan Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Turgut Altınok, mal varlığı tartışmalarına son noktayı koydu. Belediye başkanı olduktan sonra aksine mal varlığının azaldığını ifade eden Altınok, mal varlığının belli olduğunu söyledi. “Aldığımız bütün gayrimenkullere bakarsanız belediye başkanı olmadan aldığımızı tarihlerden anlarsınız. Aksine belediye başkanı olduktan sonra mal varlığım azalmış durumda” diyen Altınok, Antalya'da 600 dairesi var, 800 daire var dediklerini hatırlattı. Böyle bir durum olmadığı çıktığı her kanalda ifade eden Altınok, “Böyle bir durum yok bunu çıktığım kanallarda da söyledim. Sayın Yavaş'ta "Antalya'da 600 dairesi varmış bunu beyan etmedi, o zaman istifa etmesi lazım" dedi. Bende 600 dairem varsa ve bunların tapularını Turgut Altınok adına çıkarmazsa namertsin dedim” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş'ın mal varlığı arttı

“Sayın Yavaş'ın göreve geldikten sonra mal varlığı arttı benim değil. Kızına 2 yıl önce Londra'dan bir daire almış. 4 milyon lira para gönderdim diyor” diyen Altınok, Yavaş’ın Belediye Başkanı seçileli 3 yıl olduğunu ve aldığı maaşları hiç harcamasa yine 4 milyon lira yapmayacağını dile getirdi. Kendisinin 20 yıl belediye başkanlığı yaptığını ve 1 metrekare yer almadığını vurgulayan Altınok, alınmayacağını dile getirdi. Altınok, “Çünkü düğünlere gidiyorsunuz, vatandaşın talebi oluyor bu gittiğiniz düğünlerde de takıları belediyeden takamazsınız gerçi Sayın Yavaş 69 bin liraya set almış bunlar kamuoyuna yansıdı” dedi.

Yorumlar (0)