Mansur Yavaş sert tepki gösterdi: Çocuklarınız KPSS sınavına girdiler mi?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “İki çocuğunuz devlet dairesine memur olurken KPSS sınavına girdiler mi? Kaç puan aldılar” diye sordu.  

SİYASET 27.03.2024, 01:01 Şeyda Gül
Mansur Yavaş sert tepki gösterdi: Çocuklarınız KPSS sınavına girdiler mi?

Elmadağ Hasanoğla'nda İftar Programı'na katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Mansur Yavaş, önemli açıklamalarda bulundu. “Beş yıldır bizler de hizmet ediyoruz. Elimizden geldiği kadar farklı bir belediyecilik yaptık ve vatandaşımız bunun karşılığını verdi” diyen Yavaş, betona plastiğe değil, yeşile yatırım yaptıklarını söyledi. Çöp projelere para ayırmak yerine vatandaşın asli ihtiyacı neyse ona yatırım yaptıklarını dile getiren Yavaş, onların yerin altına yapılan yatırımları görmüyorum dediğini ifade etti. Çamlıdere'den Elmadağ'a suyu getirmenin kendisine nasip olduğunu kaydeden Yavaş, “Zaman zaman Hasanoğlan'dan şikayetler geliyordu suyun damlası yok diye. Allah'a çok şükür bunu çözdük. Sadece bu olsa gene iyi Polatlı'ya Çamlıdere'den su getirdik. Maliyeti 2 buçuk milyar lira. Siz vatandaş susuzluktan kıvranırken proje yapıyorum diye çöp projelere para ayırırsanız bunun adı asla ve asla belediyecilik değildir” ifadelerini kullandı.

Herkes sosyal belediyeciliğin ne olduğunu anladı

Beş yıldır Ankara'da herkesin sosyal belediyeciliğin ne olduğunu anladığını ifade eden Yavaş, Başkent Kart dağıttıklarını anımsattı. Başkent Kart vasıtasıyla Ankara'daki 200 bin aileye doğal gaz, 200 bin aileye düzenli şekilde et parası, kırtasiye parası, nakit destek, her şey her türlü yardımı yaptıklarını söyleyen Yavaş, onların da çocuklarının yaşıtları gibi bu şartlarda okuması için sınavlara girmesi için çalıştıklarını belirtti. Hiçbirinin hiçbir şeyden mahrum kalmasın diye çalıştıklarını aktaran Yavaş, “İnşallah bu desteklerimiz artarak devam edecek. Bizi projesizlikle suçlayanlar şimdi bizim projelerimizi taklit edip ben de bir fazla vereceğim demeye başladılar” dedi.

Keçiören'de 50 bin aileye destek oluyorum

Ama kendisinin aynı zamanda Keçiören Belediye Başkanı’nın bir emekliye bir kuruş vermişliği olmadığını belirten Yavaş, kendisi 200 bin aileye destek olurken et verirken, bazılarının ‘Ben but dağıtıyorum’ diye ortaya çıktığını aktardı. Şubat ayında 2 kişiye Kasım ayında ise 11 kişiye verdiğinin ortaya çıktığını anlatan Yavaş, “Ben Keçiören'de 50 bin aileye destek oluyorum. Düşünün artık aradaki bakış farkını. Çünkü çöp projelere para ayırdılar” şeklinde konuştu.

Mal beyanı hakkında

Belediyecilik yaparken bir zihniyet değişimi gerçekleştirdiklerini söyleyen Yavaş, nasıl zihniyet değişimi gerçekleştirdiklerini anlattı. Kararları ortak akılları aldıklarını aktaran Yavaş, ihaleleri canlı yayınladıklarını ve Türkiye'de herkesin bu şekilde davranması gerektiğini söyledi. Bütün harcamaları web sayfasından yayımladıklarını anımsatan Yavaş, mal beyanını açıkladıklarını ve çekinmediklerini belirtti. 1999 yılı Beypazarı belediye başkanlığından beri benim bütün hesaplarının incelenebileceğini söyleyen Yavaş, “Ben de diyorum ki ben mal beyanımı açıkladım. Bütün belediye başkanlarının açıklamasını da istedim ve sonuç itibariyle rakibin mal beyanının sadece bir kısmını açıklamış. Ortaya çıktı daha neyi saklıyor? Neyi kaçırıyor? Bilmiyorum. Net olmak lazım Dürüst almak lazım. Artık çamur üstüne çamur atacağız diye uğraşıyorlar” ifadelerini kullandı.

Çocuklarınız KPSS sınavına girebilecekler miydi?

Suçluluk psikolojisinin içine girdiklerinin açıkça görüldüğünü kaydeden Yavaş, nereye girerse gitsin insanların işsizlikten bahsettiğini anlattı. Her gittiği toplantıda onlarca çocuğuna iş arayan ailenin notu olduğunu dile getiren Yavaş, “Bu kadar insan işsizken, bu kadar da serveti varken Allah daha ziyade etsin gözümüz yok, ben soruyorum kendisine. İki çocuğunuz devlet dairesine memur olurken KPSS sınavına girdiler mi? Kaç puan aldılar” diye sordu.

Bu kul hakkıdır

“Söz verdiler mülakatı kaldıracağız diye ama mülakat falan kalkmıyor. Böyle torpilli insanlar işe giriyor. Tekrar soruyorum siz Keçiören Belediye Başkanı olmasaydınız çocuklarınız KPSS sınava girebilecekler miydi?” diyen Yavaş, bunun kul hakkı olduğunu ifade etti. Servetinizin nereden gelip gelmediğini, saklayıp saklamadıklarını bir kenara bıraktığını belirten Yavaş, bu kadar işsiz varken kendi çocuklarını eğer KPSS'siz bir şekilde memur yaptıysa bu kul hakkını dahi ödeyemeyeceklerini kaydetti. Kalkıp ondan sonra şeffaf olmadan ben Ankara'yı yöneteceğim dediklerini aktaran Yavaş, Ankara halkının bunun cevabını sandıkta vereceğini söyledi. Ankara halkının Mansur Yavaş belediyeciliğini sevdiğini vurgulayan Yavaş, “Ankara halkı bunu sandıkta onaylayacak ve inşallah. İnşallah bu şekilde şeffaf davranmayanlar da siyaset sahnesinden yok olup gidecekler” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)