AK Parti'nin Edirne adayları belli oldu! İşte o isimler...

AK Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından düzenlenen belediye başkan aday tanıtım toplantısı sonucunda AK Parti'nin Edirne adayları belirlendi.

SİYASET 08.02.2024, 17:53 09.02.2024, 18:13 Buse Önder
AK Parti'nin Edirne adayları belli oldu! İşte o isimler...

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, "Hizmet etmeye talibiz, varsa sorun onu çözmeye talibiz. Cumhur İttifakı olarak bize oy versin vermesin herkesin gönlüne, duasına talibiz. İnanıyorum ki, 5 sene boyunca yakın çalıştığım, duruşunu, tavrını, tarzını, kuşatıcılığını ve şehrine olan sevdasını şahitlik ettiğim Belgin Hanım'la birlikte 31 Mart'ta Edirne'de tarih yazacağız” ifadelerini kullandı.

AK Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından düzenlenen belediye başkan aday tanıtım toplantısı, kentteki bir davet bahçesinde gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir'in yanı sıra, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcıları Orhan Yeğin, Abdullah Ağralı, Metin Bulut, MKYK Üyesi Ensar Topçu, AK Parti Edirne Koordinatörü ve İstanbul Milletvekili Seda Gören Bölük, Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı, MHP İl Başkanı Emre Tokluoğlu ile önceki dönem il başkanları ve milletvekilleri katıldı.

‘Arzu ettiğimiz şey daha fazla hizmet’

Toplantıda konuşan Kandemir, Edirne'nin Cumhur İttifakı için çok önemli bir şehir olduğunu vurgulayarak, "Sokaklarında dolaşırken başınızı kaldırdığınızda ruhunu hissettiren bir şehir bizim için Edirne. Bir serhat şehri değil; sadece insanıyla, dokusuyla, o medeniyetin anlayışını, kuşatıcılığını, birlikte yaşama kültürünü, kimseyi öteki kılmayan algısını ve anlayışını yaşatan bir şehir. Onun için bu şehre bir başka sevdalıyız. Onun için Edirne'de gönlümüzden geçen, arzu ettiğimiz şey daha fazla hizmet etmek, heyecanla koşmak. Fırsat verirse hemşerilerimiz işte bu ülkeye, vatana, bayrağa bağlı siyaset anlayışını, Edirne'nin sokaklarında da hizmete dönüştürmek istiyoruz" dedi.

‘Edirne’de tarih yazacağız’

Erkan Kandemir, CHP'li belediyelerin yaşadığı sorunlarda da yardım ettiklerini belirterek, "Gelmişiz 2024'e hala bu şehirde su sorunu çözülememişse, bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bizim yüreğimiz daralıyor. Maalesef bu CHP belediyesinin elindeki bazı şehirlerde vatandaşımız dara düşünce, yetki bizde olsun olmasın önemli değil; hizmet götürmemiz lazım. Şehrine olan sevdasına yakinen şahitlik ettiğim Belgin Hanım'la 31 Mart'ta Edirne'de bir tarih yazacağız" ifadelerini kullandı.

‘Edirne kadın eliyle güzelleşecek’

AK Parti Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba da konuşmasında Edirne'yi kadın eliyle güzelleştirmek istediğini ifade ederek, "Edirne'mizde her bir esnafımızla, her bir vatandaşımızla, hemşerimizle, kadınımızla, gencimizle çok uzun sohbet etme imkanları bulduk. Sorunlarını dinledik, beklentilerini aldık. Şimdi bu sorunları, beklentileri, bilgi ve tecrübeyi; hizmete dökme zamanı, şimdi Edirne'yi kadın eliyle güzelleştirme zamanı” açıklamalarında bulundu.

Erkan Kandemir'in konuşmasının ardından Edirne merkez, ilçe ve beldelerde belediye başkan adayları açıklandı. AK Parti'nin 7 ilçe ve 7 beldesi için belediye başkan adayları isimleri ise şu şekilde:

Enez Belediye Başkan Adayı: Abdullah Bostancı

Havsa Belediye Başkan Adayı: Aydın Balkan

Lalapaşa Belediye Başkan Adayı: İsmail Arslan

İpsala Belediye Başkan Adayı: Mehmet Kerman

Keşan Belediye Başkan Adayı: Mustafa Helvacıoğlu

Uzunköprü Belediye Başkan Adayı: Mustafa Ravalı

Meriç Belediye Başkan Adayı: Yunus Atay

Meriç Küplü Belde Belediye Başkan Adayı: Ahmet Dalga

İpsala Esetçe Belde Belediye Başkan Adayı: Cemal Deniz

Keşan Beğendik Belde Belediye Başkan Adayı: Ferat Gülver

Meriç Subaşı Belde Belediye Başkan Adayı: Göksel Tüfekçi

Keşan Yenimuhacir Belde Belediye Başkan Adayı: Mustafa Türker

Uzunköprü Kırcasalih Belde Belediye Başkan Adayı: Samet Ertaş

İpsala Yenikarpuzlu Belde Belediye Başkan Adayı: Ufuk Atalay

Yorumlar (0)