İşte Türkiye'nin en kalabalık köyü

Karabük'e bağlı Safranbolu ilçesindeki Bostanbükü köyü, kayıtlı 6.064 kişiyle, en az nüfusa sahip olan 364 köyün toplamından ve 79 ilçeden daha kalabalık olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

YAŞAM 08.02.2024, 18:16
İşte Türkiye'nin en kalabalık köyü

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verileri doğrultusunda Bostanbükü, 6.064 kişilik nüfusuyla ülkemizin en kalabalık köyü olarak kayıtlardaki yerini aldı. Daha evvel 2019 senesinde 5.949 kişiyle bu unvanı alan Bostanbükü köyü, 2021 senesinde 6.040 kayıtlı nüfusuyla ikinci sırada konumlandı. Kayıtlı 6.064 kişiyle geçtiğimiz sene yine en kalabalık köyler listesinin ilk sırasına yerleşen köy, bu sayıyla en az nüfusa sahip olan 364 köyün toplam nüfusu ile 79 ilçeyi geçti.



İki devlet yurdu da bulunuyor

Yerleşim yeri, demir çelik sanayisinin kalbi sayılan Karabük'ün merkezine, Karabük Üniversitesine ve turizm destinasyonu Safranbolu'ya yakın konumuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Yaklaşık olarak 3.600 öğrencinin kaldığı iki devlet yurdu, 1.500 kadar işçinin çalıştığı iki tekstil fabrikası ve sanayi siteleri ile galericiler yer alan köyde, hayvancılık ve tarım da öne çıkıyor.



"Cazibe merkezi haline geldi"

Muhtar Osman Alkan, "Köyümüzde önemli oranda hayvancılık ve tarım faaliyetleri yapılmaktadır. Köyümüz, Safranbolu'ya ve Karabük'e çok yakın olmasından dolayı ilgi gören bir yerleşim yeri oldu. Ulaşım yakın olduğundan ötürü köy sınırları içinde çok sayıda kişinin istihdam edildiği tekstil kuruluşları var. Üniversite de köyümüze çok yakın. Köyümüzde ikamet eden hocalar var. Yeni sitelerimiz inşa edildi. Galericiler sitesi de yapıldı. Yatırımlardan dolayı cazibe merkezi haline geldi. İki devlet yurdu da var." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)