Ters lalelerin manzarası eşliğinde doğa gezisi

Tunceli'ye grupça gelen doğaseverler, ilkbahar mevsiminde çiçek açan ters lalelerin eşsiz manzarası eşliğinde gezinti yapıyor.

SEYAHAT 25.05.2023, 18:20
Ters lalelerin manzarası eşliğinde doğa gezisi

Tunceli'nin Mercan ve Munzur dağları, bölgede yer alan buzul gölleri, yaylalar ve şelaleler ile gezi gruplarının rotasında bulunuyor.

Yaklaşık olarak 3 bin rakımlı dağlar ile etrafındaki yaylalarda, özellikle yaz ve ilkbahar aylarında doğa yürüyüşleri yapılıyor. 

Grupça bölgeye gelen doğaseverler, Kepır Yaylası, Harami Deresi, Havaçor Vadisi, Kırkmerdiven Şelaleleri, Mercan ve Karagöl buzul göllerinin benzersiz manzarası eşliğinde gezinti yapıyor.

Bazı bölgelerde çiçekler açan ters laleleri görüntüleyen doğa tutkunları, manzaranın keyfini çıkarıyor. Geçtiğimiz ay çiçek açan ters laleler, mayıs ayının sonuna değin doğayı süslüyor.



"Tabiatı ve insanı çok dinç tutuyor"

Kocaeli'nden gelen Engin Uray, gazetecilere, kentin yüksek bölgelerinde yetişen ters laleleri görmenin çok heyecan verici olduğunu dile getirdi.

Uray, tabiatta arkadaşlarıyla birlikte iyi zaman geçirdiğini kaydederek, "Buraya geldiğimiz için çok memnun olduk ve bu denli zahmete fazlasıyla değdiğini söyleyebilirim. Önümüzdeki sene karımı ve evlatlarımı da buraya getirmeyi planlıyorum. Tabiatı ve insanı çok dinç tutuyor." diye konuştu.



"Endemik bitkiler beni fazlasıyla etkiledi"

Doğaseverlerden Pınar Aras Kaya ise kentin coğrafyasıyla benzersiz güzelliklere ev sahipliği yaptığını ifade etti.

Fırsat buldukça Tunceli'de düzenlenen doğa gezilerine iştirak ettiğini kaydeden Kaya, şu ifadeleri paylaştı:

"Bu bölgede görmeye değer manzaralarla karşı karşıya kalıyorum ve bol bol fotoğraf çekiyorum. Kentin pek çok noktasını gezi turları sayesinde görme imkanım oldu. Ovacık ilçesinde yer alan Mercan buzul göllerine de ilk kez geldim ve buradaki endemik bitkiler beni fazlasıyla etkiledi."



"Tunceliler çok sıcakkanlı"

Fotoğraf tutkunlarından Mehdi Abi ise Tunceli'ye ilk kez geldiğini, Mercan ve Munzur dağlarındaki gezi rotalarına hayran kaldığını belirtti. 

Munzur Vadisi Milli Parkı'nda beş günlük kamp kurduklarını söyleyen Abi, "Şehrin insanları çok iyi, sıcakkanlı ve dostlar. Yaklaşık olarak 30 kişilik bir ekiple buradaki ters laleleri gördük, rotamız bir hayli güzeldi." ifadelerini kullandı. 



"İstanbul'dan turlar yapıyoruz"

Gezi rehberi Hüseyin Erdoğan ise senenin belirli dönemlerinde megakent İstanbul'dan Tunceli'ye turlar yaptıklarını kaydetti.

Erdoğan, "Allah'ın izniyle bu coğrafya bilinçli bir biçimde korunmaya devam eder. Ben yöre halkının da bu hususta çok hassas olduğunu biliyorum, tabiata sahip çıkacaklardır. Genelde sonbahar ve ilkbahar döneminde buraya geliyoruz." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)