Tatilciler dönüş yolunda: 70 kilometrelik araç kuyruğu oluştu

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin son günlerine girilirken, tatili şehir dışında geçiren pek çok tatilci dönüş yolunda uzun araç kuyruklarında bekledi.

SEYAHAT 14.04.2024, 00:47 Şeyda Gül
Tatilciler dönüş yolunda: 70 kilometrelik araç kuyruğu oluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram tatilini 9 güne uzatmasının ardından pek çok kişi Ramazan bayramı tatilini değerlendirmek için farklı şehirlere seyahat etti. Özellikle günü birlik tatilcilerin de etkisiyle Türkiye’de bazı noktalarda trafik neredeyse durma noktasına geldi. Ege Bölgesi ve Çanakkale istikametinden İstanbul istikametine geçiş yapmak isteyen sürücüler Tekirdağ d-100 karayolunu kullanması sebebiyle trafik yoğunluğu zaman zaman hat safhaya çıktı.

Kilit kavşakta bayram yoğunluğu

43 ilin geçiş noktası olan ve "Kilit kavşak" olarak adlandırılan Kırıkkale'de, bayram tatili dönüşündeki yoğunluk bugün de artarak devam etti. Ramazan Bayramı tatili için memleketlerine giden vatandaşlar, dönüş yolculuğunda Kırıkkale'den geçerken uzun araç kuyruğu oluşturdu. Özellikler Kırıkkale-Ankara, Kırıkkale-Samsun ve Kırıkkale-Kayseri kara yolunda ciddi bir trafik yoğunluğu yaşandı. Sürücülerin güçlükle ilerlediği yolda, polis ekipleri ulaşımın aksamaması için çalışmalarını sürdürdü. Karayolları ekipleri de ulaşımın normal seyretmesi amacıyla Kırıkkale-Ankara kara yolundaki bazı kavşaklarda tedbirler alırken, kara yolundaki trafik yoğunluğunun bayram tatilinin son gününde daha da artması öngörülüyor.

70 kilometrelik araç kuyruğu

İstanbul'u Karadeniz'e bağlayan ve 21 ilin geçiş noktası olan Karabük’te de benzer bir olay yaşandı. Kemikli rampalarında tek yönlü olarak bayram yoğunluğu yaşanırken, Çerkeş'ten Gerede gişelerine kadar yaklaşık 70 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

Bolu kesiminde ise korkulan olmadı

Marmaraereğlisi, Yeniçiftlik, Yenice ve Sultanköy kesimleri, trafiğin yoğunlaştığı yerler olurken, Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesiminde ise korkulan olmadı. Bolu’da yer yer yoğunluk yaşansa da trafik genel olarak akıcı seyretti.

Yorumlar (0)