Şalvarlı ve fistanlı kayak keyfi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yegane kayak merkezi konumunda olan Karacadağ Kayak Merkezi'ne gelen bölge halkı, fistan ve şalvar giyerek karda kaymanın keyfini çıkarıyor.

SEYAHAT 31.01.2024, 19:00 01.02.2024, 15:02
Şalvarlı ve fistanlı kayak keyfi

Diyarbakır ile Şanlıurfa arasındaki sınırları belirleyen ve Diyarbakır'a yaklaşık olarak 60 kilometre uzaklıkta yer alan Karacadağ Kayak Merkezi, 1.919 metre rakımıyla bölgenin zirvesi olarak biliniyor.

Bölgede son haftalarda etkili olan kar yağışının akabinde sezona merhaba diyen kayak merkezine Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın yanı sıra Adıyaman, Batman, Mardin, Gaziantep gibi çevre kent ve ilçelerden de günübirlik ziyaretçiler kayak yapmaya geliyor. 

Günün erken saatlerinde Karacadağ Kayak Merkezi'ne gelen bölge halkı, fistan ve şalvarlarını giyerek hem temiz havada mangal yakıp halay çekerek eğleniyor hem de kayak keyfi yapıyor.



"Şalvar daha rahat"

Yöresel giysileriyle kayak yapmaya gelen Abdulkadir Arslan, Karacadağ Kayak Merkezi'ne geldiklerini, herkesi de buraya davet ettiklerini dile getirdi. 

Kayak kıyafetinin çok sıktığını, şalvarın çok daha rahat olduğunu kaydeden Arslan, herkesin yöresel giysileriyle gelip gezdiğini, çok iyi bir yer olduğunu belirtti.



"Palandöken Kayak Merkezi hikaye"

Ziyaretçilerden Emrullah Çelik, Siverek ilçesinden kayak yapmak için geldiklerini aktararak, kar yağar yağmaz Karacadağ Kayak Merkezi'ni ziyaret ettiklerini ifade etti.

Yöresel giysileriyle çok daha rahat hissettiğinin altını çizen Çelik, "Puşi ve şalvar ile geliyoruz. Çok daha rahat oluyor. Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi hikaye, bizim adresimiz Karacadağ." diye konuştu. 

Yorumlar (0)