Ramazan Bayramı tatili başlıyor: 20 milyon kişinin yollarda olması bekleniyor

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte tatil yarın mesai sonrası başlıyor. 6 milyon kişinin otobüsle ve 4 milyon kişinin ise uçakla yolculuk yapması bekleniyor. Yaklaşık 10 milyon kinin de özel araçlarıyla seyahat etmesi beklenirken, tatil süresinde 20 milyon kişinin yollarda olması öngörülüyor.

SEYAHAT 04.04.2024, 11:59 Şeyda Gül
Ramazan Bayramı tatili başlıyor: 20 milyon kişinin yollarda olması bekleniyor

Ramazan Bayramı için yollar bugünden itibaren hareketlenmeye başladı. Özellikle bayram trafiğine kalmak istemeyen birçok kişi bugünden yola çıktı. Yarın okullarında ara tatile girmesiyle birlikte 9 günlük bayram tatilini değerlendirmek isteyenler, uçak, otobüs ve özel araçlarıyla seyahat edecek.

20 milyon kişi yollara dökülecek

Normal günlerde İstanbul otogarından günde bin 500 otobüsün çıkıyor. Ramazan Bayramı döneminde ek seferlerinde eklenmesiyle birlikte binlerce otobüs yollarda olacak. En yoğun günün ise resmi tatilin başladığı 5 Nisan olacağı tahmin ediliyor. Yaklaşık 6 milyon kişinin otobüsle seyahat edeceği bayram tatili döneminde 4 milyon kişinin de uçaklarla yolculuk yapacağı kaydedildi. Uçak ve otobüse birde tren ile özel araçlar eklendiğinde, bayram döneminde 20 milyon kişi yollara dökülmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tatilin 9 gün olacağını duyurmuştu

Geçtiğimiz günlerde Ramazan Bayramı tatilinin uzatıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sözlerimi bitirmeden önce kamu çalışanlarımızın 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki bir buçuk günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum” demişti.

Böylece Salı günkü yarım günü ve Pazartesi gününe bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarına 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel olarak özel sektörün de böyle yaklaşıma sahip olduğunu bildiklerini söyledi. Ramazan Bayramı'nızı şimdiden tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir buçuk günlük idari izin kararımızın hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi bir kez daha sevgiyle saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)