Ramazan Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğradı

Erzincan’ın Çağlayan beldesinde bulunan Girlevik Şelalesi, doğal güzelliğiyle Ramazan Bayramı tatili süresince ziyaretçi akınına uğradı.

SEYAHAT 12.04.2024, 16:10 15.04.2024, 09:34 Melina Ay
Ramazan Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğradı

Bayram tatilinde Erzincan'ın güneşli havası altında, Girlevik Şelalesi yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Şelale, gurbetçilerin de arasına katılarak Erzincan'ın nüfusuna yakın sayıda ziyaretçiyi ağırladı.

9 ayrı kaynak suyundan oluşuyor

Munzur Dağı eteklerinden gelen buz gibi suların 40 metreden döküldüğü Girlevik Şelalesi, doğal güzelliği ve serin havasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan ve Munzur Dağı eteklerindeki Kalecik köyünde yer alan şelale, 9 ayrı kaynak suyunun birleşmesiyle oluşuyor. Her mevsim farklı bir güzellik sunan Girlevik Şelalesi, bayram tatilini fırsat bilen vatandaşların akınına uğruyor.

Her mevsim ayrı manzara

Kış mevsiminde suyunun büyük bölümünün donmasıyla oluşan sarkıtlar, Girlevik Şelalesi'ne etkileyici bir manzara katıyor. Yaz aylarında ise ziyaretçilere farklı bir güzellik sunan şelale, doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor. Yerli ve yabancı turistler, muhteşem doğal güzelliklerin tadını çıkararak yürüyüş yapmak ve piknik yapmak için Girlevik Şelalesi'ni tercih ediyor.

“Bizim için vazgeçilmez bir durak”

Gümüşhane'den Girlevik Şelalesi'ne gelen Esra Aydemir, şelalenin doğal güzelliğine ve serinliğine vurgu yaparak,buranın kendileri için vazgeçilmez bir durak olduğunu dile getirdi. Aydemir, ailesiyle birlikte piknik yaparak keyifli zaman geçirdiklerini ve Girlevik Şelalesi'nin herkesi ziyaret etmeye davet ettiklerini belirtti.

Girlevik Şelalesi, Erzincan’ın çevresindeki illerin yanı sıra İstanbul, Bursa, Ankara, Antalya, İzmir ve yurt dışından gelen çok sayıda turiste ev sahipliği yapıyor.

Yorumlar (0)