Hem dinlendirici hem masrafsız... İşte yeni tatil trendi

Son yıllarda popülerleşen bir tatil trendi, pandemi sonrası değişen alışkanlıklardan biri oldu. İşte yorucu olmayan ve masrafsız yeni tatil trendi...

SEYAHAT 01.03.2024, 17:10 06.03.2024, 17:54 Hakan Öksüz
Hem dinlendirici hem masrafsız... İşte yeni tatil trendi

Gidecekleri yerleri ve ne kadar kalacaklarını hesaplayan tatilciler, çoğu zaman tatile gitmeden yoruluyor. Yoğun planlamaların verdiği yorgunluk, tatil sonrası kontrol edilen hesap defterinin kabarıklığı fark edilince daha da artıyor. Son yıllarda popüler hale gelen bir trend, hayalinizdeki masrafsız ve yorucu olmayan tatilin reçetesi olabilir.

Yeni trend: Oradan oraya koşturmayın, sakinleşin

Wall Street Journal'a göre bu tatil trendi, do-nothing vacation (hiçbir şey yapmamak) olarak adlandırılıyor. Oradan oraya koşturduğunuz ve yaptığınız plana yetişmeye çalıştığınız bir tatil anlayışının yerine; gün batımını seyrettiğiniz, kitap okuyup film izlediğiniz, sevdiğiniz yerleri sakince gezdiğiniz bir tatili koyabilirsiniz.

"Tatilciler artık sadece rahatlamak istiyor"

Bir lüks seyahat şirketinin Florida'da ikamet eden sahibi Shane Mahoney, son yıllarda tatilcilerin değişen alışkanlıklarından bahsetti. 

Mahoney'ye göre artık tatilcilerin yüzde 80'i sadece rahatlamak istiyor. Yamaç paraşütü, helikopter turu ya da dağ tırmanışı gibi aktivitelerin yerine çikolata tadımı yapmak ve sahilde sakince yürümek gibi etkinliklere yöneldi.

Temel amaç "hareketsizlik" değil, "koşturmamak"

Anket sonuçlarına göre tatilcilerin önceliği dinlenmek. Diğer popüler cevapların ise "aile ile zaman geçirmek" ve eğlenmek" olduğu kaydedildi. Her ne kadar do-nothing vacation (hiçbir şey yapmamak) olarak adlandırılsa da aslında bu tatil anlayışında amaç hareketsizlik değil. Bu trendi benimseyenlerin bakış açısı, tatildeyken bir şeylerin peşinde koşturmamak ve sadece rahatlamak.

Yorumlar (0)