Bakan müjdeleri peş peşe sıraladı: Ramazan Bayramı sonuna kadar ücretsiz

Ankara-Elmadağ tren seferinin 40 ila 45 dakika sürdüğünü belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Elmadağ-Ankara tren ücretini 25 lira olarak belirlendik. Trenimiz bayram sonuna kadar ücretsiz hizmet verecek" dedi.

SEYAHAT 26.03.2024, 00:13 26.03.2024, 01:47 Şeyda Gül
Bakan müjdeleri peş peşe sıraladı: Ramazan Bayramı sonuna kadar ücretsiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kayaş'tan banliyö trenine binerek Elmadağ Tren Garı'na gelerek açıklamalarda bulundu. Buradaki konuşmasında demir yollarına 22 yılda 57 milyar dolar yatırım yaptıklarını bildiren Bakan Uraloğlu, hızlı tren hatlarının ülke nüfusunun yüzde 50'sine ulaştığını söyledi. Bu kapsamda demir yollarına talebin de her geçen gün arttığına işaret eden Bakan Uraloğlu, Ankara - Elmadağ bölgesel tren seferlerini her gün 6 sefer olarak başlattıklarını açıkladı.

Bayram sonuna kadar ücretsiz

Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni’nin 21 Mart'ta sefere başladığını ve her gün Ankara’dan 06.10, 12.25 ve 17.40 saatlerinde hareket ettiğini dile getiren Bakan Uraloğlu, Elmadağ’dan Ankara'ya ise 07.20, 13.30 ve 18.55 saatlerinde hareket ettiğini belirtti. Hareket saatlerinin vatandaşların ihtiyacına göre belirlendiğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, söz konusu hatta seyir süresinin 40 ila 45 dakika olduğuna dikkati çekti. Ankara-Elmadağ Bölgesel Treni'nin sadece Kayaş İstasyonu'nda bir dakikalık bekleme yapacağını vurgulayan Bakan Uraloğlu, tren seferlerinde bilet fiyatlarını da en uygun düzeyde tuttuklarını belirtti. Elmadağ-Ankara tren ücretini 25 lira olarak belirlediklerinin bilgisini veren Bakan Uraloğlu, “Trenimiz bayram sonuna kadar ücretsiz hizmet verecek. İnsanımız trenle yapılan seyahatin konfor ve güvenine alıştı” diye konuştu.

AKM-Esenboğa Havalimanı Metro Hattı yapım çalışmalarını yatırım programımıza aldık

Ankara için yeni metro hatlarının da çalışmalarını başlattıklarına dikkati çeken Bakan Uraloğlu, 34,9 kilometre olan, Atatürk Kültür Merkezi (AKM)-Esenboğa Havalimanı Metro Hattı yapım çalışmaları ve Ümitköy-Batı Merkez Metro Hattı etüt çalışmalarını 2024 yılı yatırım programına aldıklarını söyledi. 23,3 kilometrelik Etlik-Forum, Kurtuluş-Siteler-Altınköy ve Siteler-Kuyubaşı metro hatlarının proje geliştirme çalışmalarını da sürdürdüklerinin bilgisini veren Bakan Uraloğlu, demir yollarında 22 yıldır önemli atılımlar gerçekleştirdiklerini, Türkiye’nin dört bir yanını raylı sistem ağlarıyla bağladıklarını kaydetti.

Yorumlar (0)