9 gün boyunca köprü ve otoyollar ücretsiz

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte Ramazan Bayramı tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyol ve köprü geçişlerinden ücret alınmayacağı öğrenildi.

SEYAHAT 05.04.2024, 12:19 05.04.2024, 17:19 Şeyda Gül
9 gün boyunca köprü ve otoyollar ücretsiz

Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyol ve köprü geçişlerinden bayram süresince ücret alınmamasını içeren Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, bayram tatili süresince KGM sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden geçişler ücretsiz olacak. Bu gece 00.00'da başlayacak olan ücretsiz geçişler, 15 Nisan Pazartesi saat 07.00'ye kadar devam edecek. .

Kararda, yap-işlet-devret projelerinin ücretsiz geçiş uygulamasından hariç tutulduğu ifade edildi.

Şehir içi toplu taşıma bayramda ve 23 Nisan'da ücretsiz

10 Nisan Çarşamba saat 00.00'dan itibaren ise vatandaşlar, Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden de ücretsiz yararlanabilecek. Ramazan Bayramı süresince ücretsiz olacak olan toplu taşımalar, 12 Nisan Cuma gün sonunda sonlanacak.

23 Nisan’da da ücretsiz

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da söz konusu şehir içi hatlar ve toplu taşıma hizmetlerinin ücretsiz sunulacağı ifade edildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'nda, seferlere yeni başlayan Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nı, Arnavutköy ve Taşoluk istasyonlarından biniş yapan yolcuların 19-31 Mart döneminde ücretsiz kullanmalarına ilişkin hükme de yer verildi.

Yorumlar (0)