Kaybettiği göğsünü ilginç bir yöntemle geri kazandı

Gaziantep’te yaşayan Ümran Teylan, meme kanseri nedeniyle kaybettiği sağ göğsüne, Gaziantep Şehir Hastanesi’nde kendi karın bölgesinden alınan dokunun nakledilmesiyle sağlığına yeniden kavuştu.

SAĞLIK 28.05.2024, 13:41 29.05.2024, 12:49 Melina Ay
Kaybettiği göğsünü ilginç bir yöntemle geri kazandı

Ümran Teylan, 2019 yılında yakalandığı meme kanseri sonrasında sağ göğsünü kaybetti. Radyoterapi ve kemoterapi tedavilerinin ardından sağlığına kavuşan Teylan, kaybettiği sağ göğsünün onarılması için Gaziantep Şehir Hastanesi’ne başvurdu. Plastik Cerrah Opr. Dr. Serkan Tokgönül ile tedaviye başlayan Teylan için, karın bölgesinden alınan dokunun kullanılmasıyla meme onarımı yapılmasına karar verildi. Gerçekleştirilen rekonstrüktif ameliyat ile Ümran Teylan’ın karın bölgesinden alınan doku, kaybettiği sağ göğsüne nakledilerek meme onarımı sağlandı. Dr. Tokgönül, bu ameliyatın özel bir operasyon olduğunu ve Gaziantep Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirdiklerini belirtti.

Hem göğsüne kavuştu hem de estetik oldu

Dr. Tokgönül, operasyonda alınan karın dokusunun onarılacak göğse nakledildiğini ve bu işlemin vücutta herhangi bir iz bırakmadığını belirtti. Bu nakil işlemiyle hastanın hem göğsüne kavuştuğunu hem de karından alınan sarkık derinin çekilmesiyle vücut germe estetiğinin yapıldığını ifade eden Dr. Tokgönül, şunları söyledi:

“Hastamız meme kanseri sonrası mastektomi ameliyatı oldu. Radyoterapi ve kemoterapi sonrasında polikliniğimize başvurdu ve memenin yeniden şekillendirilmesini istedi. Biz de hastanın karın dokusunu damarlarıyla birlikte alıp göğüs bölgesine naklettik. Bu ameliyat serbest doku nakli olarak adlandırılır. Karın dokusundan alınan yağ ve cilt, damarıyla birlikte, iz bırakmaksızın aynı kesi üzerinden göğüs dokusundaki damarlara nakledildi. Böylece hastanın sarkık karın dokusu alındığı için aynı zamanda bir karın germe estetik operasyonu da gerçekleştirilmiş oldu. Alınan parçayı hastanın göğsüne naklettik. Şu anda sağ göğsünü onardık. Bu ameliyat, sağ ve sol göğsü eşitlemek için birkaç aşamalı olabilir. İlerleyen dönemlerde bu işlemi de yapacağız. Bu operasyon bölgemizde nadir yapılan bir ameliyat türüdür ve hastanemizde ilk kez gerçekleştirilmiştir.”

“Ameliyat çok başarılı geçti”

Ümran Teylan, kendi karın dokusundan alınan deri ile kaybettiği göğsünün onarılmasından dolayı mutlu olduğunu ve şu anda eski göğsüne yakın bir görünüme sahip olduğunu ifade etti. Tedavi sürecini değerlendiren Teylan, “2019 yılında kanser teşhisi konulduğunda, tedavinin nasıl ilerleyeceğini araştırdım. Göğüs kanseri olduğumu öğrendikten sonra, göğüs koruma ve göğsün tamamen alınacağı yöntemlerden bahsedildi. Ben ikinci seçeneği tercih ettim ve sağ göğsümü kaybettim. Işın tedavisi ve kemoterapi aldım. İki yılın ardından, göğsümün yeniden yapıldığı bir tedavi arayışına girdim. Gaziantep Şehir Hastanesi'ne geldiğimde, kendi karın dokumdan göğüs yapılabileceğini öğrenmek beni çok mutlu etti. Ameliyat çok başarılı geçti. Protez ve doku nakli seçeneklerim vardı, ancak doktorumun tavsiyesiyle doku naklini seçtik ve kendi karın dokumdan alınan doku ile gerçeğe yakın bir göğse kavuştum” açıklamalarına yer verdi.

Yorumlar (0)