Hızla kilo alan bebeği görenler gözlerine inanamıyor

Şanlıurfa’da ilçesinde normal kiloda doğan ve 11 ayda 20 kiloyu aşan bebeğe hormon bozukluğu teşhisi konuldu.

SAĞLIK 23.05.2024, 17:35 24.05.2024, 10:32 Şeyda Gül
Hızla kilo alan bebeği görenler gözlerine inanamıyor

Suriye’den ayrılıp Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine yerleşen Ahmet ve Safa Derviş çifti burada ikiz kız çocuk sahibi odu. 2023 yılı Temmuz ayında yeni bir kız çocuğunu dünyaya getiren çift, normal kiloda dünyaya gelen bebeğe Gülistan ismini verdi. Ancak Gülistan bebek doğduktan 2 ay sonra beklenmedik bir şekilde kilo almaya başladı.

Hormon bozukluğu teşhisi konuldu

11 ayın sonunda 20 kiloyu geçen Gülistan bebeğin durumunun beklenmedik olduğu fark eden ailesi soluğu hastanede aldı. Doktora götürülen Gülistan bebeğe hormon bozukluğu teşhisi konulurken, aile bebeğin tedavisi için zor yollardan geçiyor.

İlaç da kullandık ama fayda etmedi

İlçedeki marketin manav reyonunda çalışarak para kazanmaya çalışan baba Ahmet Derviş’in çocuğunu tedavi ettirebilmek için her ay Mardin’deki bir hastaneye gittiği öğrenildi. Gün boyunca çocuğuyla ilgilenerek kucağında taşıyan anne Safa Derviş ise doğumdan 2 ay sonra bebeğin kilo almaya başladığını belirtti. Doğumunu Şanlıurfa’da yapan anne Derviş, “Eve geldikten 2 ay sonra normal bebeklerden daha fazla kilo almaya başladı. İlaç da kullandık ama fayda etmedi” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)