Doğru kış lastiği nasıl seçilir?

Zorunlu kış lastiği uygulamasının başlamasıyla birlikte Goodyear'dan açıklama geldi. Kış lastikleri ne işe yarıyor? Doğru kış lastiği nasıl seçilir? İşe detaylar...

OTOMOTİV 04.12.2023, 16:56 05.12.2023, 10:32 Hakan Öksüz
Doğru kış lastiği nasıl seçilir?

Yolcu ve yük taşıyan ticari araçlara yurt genelinde kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması başlatıldı. Uygun kış lastiklerine sahip olmayan araçların, 1 Nisan 2024'e kadar trafiğe çıkmaları yasak. Karlı ve buzlu zemin nedeniyle yaşanabilecek kazalar, trafik güvenliği açısından kış lastiğini olmazsa olmaz yapıyor.

Kış lastikleri, yol tutuşunu artırıyor

Zorunlu kış lastiği uygulamasının başlamasının ardından Goodyear'dan bir açıklama geldi. 7 dereceden düşüş hava sıcaklıklarının kış lastiği kullanımını gerektirdiğini kaydeden Goodyear, "Değişik desenlere sahip kauçuk bileşenli kış lastikleri, aracın yol tutuşunu artırarak savrulma ve kaymaları minimuma indiriyor. Kış lastikleri, buzlu ve karşı zeminlerde aracın kontrolünü üst düzeye çıkarıyor.

Kış lastiği seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor? 

Peki doğru kış lastiği nasıl olmalı? Kış lastiği seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor? Bunun için lastiklerin etiketlerini incelemek gerekiyor. Lastiğin özelliğiyle ilgili bilgi veren etiketler önemli. Bu etiketler, lastiklerin yoğun karlı koşullar için uygun olup olmadığını gösteriyor. Söz konusu bilgi, lastik yanağında da yer alıyor. 3PMSF dağ kar tanesi simgesinin bulunduğu etiketler, lastiklerin zorlu kış koşullarına uygun olduğunu gösteriyor.

Yorumlar (0)