Gizem çözüldü: İşte Tom ve Jerry'deki kadının yüzü!

Çocukluğumuzun efsane çizgi filmi Tom ve Jerry'de yıllardır sadece ayakları görünen ve yüzü hiç gösterilmeyen gizemli kadın karakterin kim olduğu nihayet ortaya çıktı. Bu karakterin arkasında herkesi şaşırtan bir hikaye yatıyor. İşte detaylar...

MEDYA 27.05.2024, 16:31 28.05.2024, 13:11 Buse Önder
Gizem çözüldü: İşte Tom ve Jerry'deki kadının yüzü!

Sevilen çizgi film Tom ve Jerry'de yıllardır yüzü gösterilmeyen gizemli karakter, sonunda açığa çıktı. Hayranlar, bölüm boyunca sadece ayaklarını ve bacaklarını gördükleri bu karakterin yüzünü nihayet görebildi. Ancak bu karakterin yüzü dışında da gizemli birçok yönü vardı. İşte o karakterin hikayesi...

Kimdi bu kadın?

Tom ve Jerry'nin maceralarının geçtiği evde yaşayan bu karakter, Tom'un yaramazlıklarına karşı çıkıyordu. Tom her yaramazlık yaptığında, bu karakter belirip ona kızıyor, cezalandırıyor, hatta bazen evden atıyordu. Ancak bu kişinin yüzü hiçbir zaman gösterilmedi.

‘Mammy Two Shoes’

Bu esrarengiz ve "Mammy Two Shoes" adıyla bilinen kadın, orta yaşlarda ve Afrika kökenli Amerikalı biri olarak biliniyordu. Animasyonda yer alan bu karakterin evin sahibi mi yoksa bir hizmetçi mi olduğu belirsizliğini koruyordu.

Bu da sanki sonsuza dek bir sır olarak kalacak gibi görünüyor.

İlk kez görülmüştü

Tom ve Jerry'nin bölümlerinde, karakterin yüzü hiçbir zaman gösterilmedi. Onu sadece terliklerinden ve sinirli bir şekilde elini beline koymasından tanıyoruz.

Bu karakterin tamamen göründüğü ilk bölüm, "Saturday Evening Puss" adlı bölümdü ve bu bölümden alınan fotoğraf, onun tam olarak nasıl göründüğünü ilk kez gözler önüne serdi. Karakter, "Part Time Pal" (1947), "A Mouse in the House" (1947) ve "Mouse Cleaning" (1948) bölümlerinde de kısmen görülmüştü.

Karakter suçlanıyordu

Mammy, toplamda 19 bölümde yer aldı, ancak karakter ırkçı söylemler nedeniyle eleştiriliyordu. Mammy tiplemeleri, beyaz bir ailede çalışan ve ailenin çocuklarına bakan siyah kadınları betimleyen bir ABD tarihi klişesiydi.

Zaten karakter tam olarak da bu sebepten dolayı ırkçılık ile suçlanıyordu. Mammy, ilk kez "Puss Gets The Boot" (1940) filminde, son olarak "Push-Button Kitty" (1952) filminde göründü.

Yorumlar (0)