Aras Bulut İynemli, Disney'in iptal kararına neden ses çıkarmadığını anlattı

Disney Plus platformunun "Atatürk" dizisini iptal etmesi tepkilere yol açmış, başrolde oynayan Aras Bulut İynemli'nin sessizliği eleştirilere neden olmuştu. Candaş Tolga Işık'ın konuğu olan ünlü oyuncu, Disney'in kararı sonrası neden sessiz kaldığını anlattı.

MEDYA 17.01.2024, 10:35 17.01.2024, 10:43 Hakan Öksüz
Aras Bulut İynemli, Disney'in iptal kararına neden ses çıkarmadığını anlattı

Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin'in üstlendiği, senaryosunu Necati Şahin'in ele aldığı "Atatürk" dizisinin Disney Plus platformunda yayınlanacağının açıklanması büyük heyecana neden olmuştu. Aras Bulut İynemli'nin Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıracağı proje için Songül Öden ve Mehmet Günsur gibi oyuncular da kamera karşısına geçti.

Disney Plus'ın tartışmalı kararı

Yerli içeriklere verdiği desteği çekme kararı alan Disney Plus, Atatürk dizisini de platformdan çıkarma kararı aldı. Karar, tüm yurtta büyük tepkiyle karşılandı. Disney'in kararının ardından dizinin ilk kısmı, "Atatürk 1881-1919" olarak vizyona girdi. 

Disney'e tepki göstermemesine ilişkin eleştirileri yanıtladı

Oyuncu Aras Bulut İynemli, Disney'e açıkça tepki göstermemesi nedeniyle eleştiri oklarına hedef olmuştu. Gazeteci Candaş Tolga Işık'ın hazırlayıp sunduğu programa katılan 33 yaşındaki oyuncu, gelen tepkiler hakkında konuştu.

"Onlardan 10 kat fazla öfkelendim, kırıldım ama..."

Disney Plus'ın kararını duyunca büyük bir öfke ve üzüntü hissettiğini söyleyen İynemli, "Bu toprağın insanları ne kadar öfkelendiyse ben 10 katı kızdım. Bu işin öznesi olduğum için buna uygun davranmalıydım. İşin içindeydim çünkü. Bilinçli bir karardı yani benimki. Kararla ilgili hem kızgın hem de kırgınım. Beraber bir yola çıktıktan sonra yayıncı olarak son 3 ay kala çekiliyorsun. Söz konusu Atatürk olunca daha çok kızdım." ifadelerini kullandı.

"Edebimizden sustuk"

Herkesin tepkisini farklı şekillerde dile getirdiğini vurgulayan başarılı oyuncu, "Durum biraz kişisel bir hal alınca yanıt verme gereği hissetmiştim. 14 yıldır bu işin içindeyim. Kendi yolunda, kendi bildiğim gibi gitmek istiyorum. Sözleşme nedeniyle ya da korktuğum için sustuğumu söylediler. Halbuki durum böyle değil. Edebimizden sustuk. Anamızdan babamızdan böyle gördük." dedi.

Yorumlar (0)