Usta oyuncu Tolga Savacı hayatını kaybetti

Sinema ve dizi oyuncusu Tolga Savacı geçirdiği kalp krizi sonucunda 60 yaşında hayatını kaybetti.

MAGAZİN 26.02.2024, 19:33 27.02.2024, 12:48 Buse Önder
Usta oyuncu Tolga Savacı hayatını kaybetti

60 yaşındaki sinema ve dizi oyuncusu Tolga Savacı, geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti.

Savacı'nın ekranlardan uzak kalma sebeplerini paylaştığı bir röportajda, New Jersey'de klasik ve güncel araçların mekanik tamiratlarını yönettiği bir ekiple uğraştığını belirtmişti.

Sanatçı, artık bu alanda çalışmanın kendisini daha mutlu ettiğini ifade ederek, "Yeşilçam'ın kasetlere hapsolmuş 80'li yıllarında Türk sinemasında yer aldık. O dönemde küçük bütçelerle ve sınırlı ekiplerle başarılar elde ettik. Ancak günümüzde sinema ve dizi sektöründe işler çok daha büyük ekiplerle yürüyor. Reyting savaşlarına güvenmemek ve dizilerin acımasızca yayından kaldırılması gibi nedenlerle uzun süredir sektörden uzak kaldım" ifadelerini kullanmıştı.

Araçlar ile uğraşıyordu

Savacı, oyunculuk yıllarına dair açıklamalarda bulunarak, Amerika'da klasik ve güncel araçların bakım onarımları üzerine çalıştığını söylemişti. Bu hobisini işe dönüştürdüğünü ve bu alanda faaliyet gösteren İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği'nin fahri üyesi olduğunu vurgulamıştı.

Savacı, "Sevdiğim klasik ve güncel araçlarla uğraşmak beni mutlu ediyor. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği'nin tarihi değerleri geleceğe taşıma çabalarını destekliyorum. Bu alanda güzel işler yapmalarını yürekten destekliyorum" açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar (0)