Taylor Swift ‘diplomatik’ kriz yarattı: 3 ülke birbirine girdi

Singapur'un, Taylor Swift'e sadece kendi ülkesinde konser vermesi için tahmini 18 milyon dolar ödediği iddiası, bölgede krize yol açtı.

MAGAZİN 04.03.2024, 12:58 Buse Önder
Taylor Swift ‘diplomatik’ kriz yarattı: 3 ülke birbirine girdi

Dünyaca ünlü pop yıldızı Taylor Swift'in Güneydoğu Asya'daki tek tur durağı olarak seçtiği Singapur konseri, bölgedeki ülkeler arasında diplomatik bir gerilime neden oldu. İddialara göre, Swift'e Eras turnesi kapsamında Singapur'a özel bir konser düzenleme karşılığında konser başına tam 3 milyon dolar ödendiği öne sürüldü.

Sinagapur yönetimi, bu iddia ile ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, bu hamle bölgede krize neden oldu.

‘Düşmanlık’ yarattığı iddiası

Tayland ve Filipinler'den Singapur yönetimine tepki geldi. BBC ve Wall Street Journal (WSJ) gibi uluslararası medya kuruluşları da Singapur'un bu hamlesinin bölgedeki ülkeler arasında "düşmanlık yarattığını" belirtti.

Filipinli milletvekili Joey Salceda, Singapur hükümetinin Taylor Swift ile yaptığı anlaşmanın, bölgesel güçlerle birlikte çalışması amaçlanan bir hükümetin ihaneti olduğunu ifade etti. Salceda ayrıca, Filipin Dışişleri Bakanlığı'ndan Swift'le yapılan anlaşmaya ilişkin detayları açıklaması için Singapur yönetimine baskı uygulamasını istedi.

Zekice bir hamle olarak değerlendirildi

Tayland Başbakanı Srettha Thavisin ise Singapur'un hamlesini "zekice" olarak değerlendirirken, Swift'in neden Tayland'ı tercih etmediğini anlamak istediğini belirtti. Thavisin, Swift'in Tayland'ı seçmesi durumunda daha uygun bir organizasyon yapılabileceğini ve bu sayede daha fazla sponsor ve turist çekilebileceğini düşündüğünü ifade etti.

Singapur Turizm ve Kültür Bakanlığı, Swift'e ödenen miktarı açıklamazken, yerel basında, Taylor Swift'in Singapur konserlerinin ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağına dair haberlere yer verildi.

Bilet fiyatları 40 bin dolara çıktı

12 Grammy ödülü sahibi olan 34 yaşındaki pop yıldızı Taylor Swift'in Asya'daki bir önceki durağı Japonya olmuştu. Tokyo'da 7-10 Şubat tarihlerinde gerçekleşen konserler büyük ilgi görmüştü.

Wall Street Journal'ın haberine göre, 2-3-4 ve 7-8-9 Mart tarihlerinde gerçekleşecek konserler için şu ana kadar en az 300 bin bilet satıldı. Bu biletlerin çoğunun ise yabancı izleyiciler tarafından alındığı aktarıldı.

Singapur'daki lüks otel Marina Bay Sands, konserlere özel VIP paketlerini 40 bin dolara kadar sunuyor. Güncel bilet fiyatları ise konser başına 300 ila 8 bin dolar arasında değişiyor.

Yorumlar (0)