Dolandırıcıların yeni oyunu deşifre oldu: Muhtardan gelen mesajlara dikkat!

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde, Kastamonu'da dolandırıcıların yeni bir taktiği ortaya çıktı. İki mahalle muhtarının sosyal medya hesapları taklit edilerek vatandaşlara mesaj gönderildi. Bir kişi, 9 bin lirasını kaybederek dolandırıcıların mağduru oldu.

GÜNDEM 04.03.2024, 13:31 Buse Önder
Dolandırıcıların yeni oyunu deşifre oldu: Muhtardan gelen mesajlara dikkat!

31 Mart Mahalle İdareler Seçimleri'nin yaklaşmasıyla birlikte, Kastamonu'da muhtarlar arasında sosyal medya hesaplarının kopyalanarak gerçekleştirilen dolandırıcılık olaylarında artış gözlemlendi.

Saraçlar Mahallesi Muhtarı Ali İhsan Yapan ve Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu'nun sosyal medya hesaplarını taklit eden dolandırıcılar, mahalle sakinlerine, "Devlet destek paketinden 4 bin 500 TL yardım veriliyor, 3 ay boyunca muhtarlığımız aracılığıyla alabilirsiniz" şeklinde mesajlar göndererek vatandaşları kandırmaya çalıştı.

Vatandaşları tuzağa düşürüyorlar

Bu dolandırma girişimleri sonucunda mağdur olan vatandaşların bilgilerini ele geçirmeye çalışan dolandırıcılar, banka hesaplarındaki paraları çekmeye yönelik planlarını uyguladı. Dolandırıcıların tuzaklarına düşen bir vatandaş ise 9 bin TL zarara uğradı.

Muhtar uyardı

Olayın ortaya çıkmasının ardından, Yapan ve Cozuroğlu, Facebook hesaplarının kopyalandığını ve gelen mesajlara itibar edilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

Muhtar Yapan, olayın mahalle sakinleri tarafından bildirilmesi üzerine sosyal medya hesabının kopyalandığını öğrendiğini belirtti. Yapan, "Sabah saatlerinde dostlarım bana mesaj atmaya başladı, 'Facebook hesabın kopyalanmış, onunla bir ilgilenir misin' diye. Girip baktığımda kopyalandığını gördüm. Vatandaş, 4 bin 500 lira gibi bir parayı dağıttığımızdan bahsetmiş. Tabii ki bizim tarafımızdan böyle bir durum yok. Hemen engelledik, hesabı şikayet ettik” ifadelerini kullandı.  

‘Muhtar kimseden para istemez’

Arayan arkadaşlarından olayı öğrendiğini belirten Yapan, “Mahallemizden bir şahsın bu yazışmalar neticesinde kart bilgilerini verdiği ve 9 bin lira gibi bir parayı çektiklerini öğrendim" dedi.

Yapan, mahalle sakinlerine bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunarak, "Muhtar ya da kamu çalışanı kimseden para istemez" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)