Squid Game yıldızıydı, cinsel tacizden suçlu bulundu

'Squid Game' dizisinin 79 yaşındaki yıldızı O Yeong-su, cinsel tacizden suçlu bulunarak 8 ay hapis cezasına çarptırıldı

MAGAZİN 15.03.2024, 17:42 16.03.2024, 18:10 Hanife
Squid Game yıldızıydı, cinsel tacizden suçlu bulundu

'Squid Game' dizisinin ünlü oyuncusu O Yeong-su, cinsel tacizden suçlu bulundu.

79 yaşındaki oyuncu, 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Güney Kore'nin başkenti Seul'un güneydoğusunda yer alan Seongnam şehrinde görülen davada, oyuncunun cinsel şiddetle ilgili 40 saatlik eğitime katılmasına da karar verildi.

O Yeong-su, hakkındaki kararın açıklanmasının ardından suçlamaları reddettiğini belirterek kararı temyize götüreceğini söyledi.

Ne Olmuştu?

Güney Koreli oyuncu hakkında, 2022'de kimliği açıklanmayan bir kadını taciz ettiği iddiasıyla dava açılmıştı.

Suçlamaya konu olan cinsel tacizin 2017'de Yeong-su'nun bir tiyatro gösterisi için kaldığı bölgede yaşandığı öne sürülmüştü.

Kadının ilk defa polise Aralık 2021'de gittiği, ancak dosyanın Nisan 2022'de açılmadan kapandığı belirtilirken, savcılık şikayetçi kadının itirazı üzerine daha fazla kanıt bularak dosyayı tekrar açmıştı.

Mahkeme Kararı

Güney Kore basınına göre, davacı kadın, oyuncunun kendisinin isteği dışında sarılıp yanağından öptüğünü ve odasına izinsiz girip yatağına yattığını söyledi. Mahkeme yargıcı, kadının saldırıyla ilgili kanıtlarının ve iddialarının tutarlı olduğunu ve bunların gerçekten deneyimlenmeden belirtilemeyecek ifadeler gibi göründüğünü söyleyerek O Yeong-su'yu suçlu buldu.

O Yeong-su Özür Diledi

Oyuncu, kadını öpmediğini ve elindeki eşyaları taşımak için ona yardımcı olduğunu söyleyerek kendini savundu. O Yeong-su ayrıca yaşananlardan ötürü o dönemde kadından özür dilediğini, fakat bunun suçunu kabul ettiği anlamına gelmediğini söyledi.

Kariyeri boyunca 200'e yakın tiyatro oyununda rol alan, ancak dünya çapındaki ününe 'Squid Game' dizisiyle ulaşan oyuncu, dava nedeniyle yapımın bu yıl yayınlanması planlanan ikinci sezonunda yer almayacak.

Dizide canlandırdığı Oh Il-nam karakteriyle Altın Küre ödülünü alan oyuncu, yapımdaki performansıyla Emmy'ye de aday gösterilmişti.

Yorumlar (0)