Kanlı ‘Rust’ filminin yargılanmasında ilk ceza! Sorumlu tutuklandı

2021 yılında Alec Baldwin tarafından vurulan görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüyle ilgili olarak, 'Rust' adlı Western filmi setinde silahların kullanımından sorumlu bir kişi, taksirle öldürmek suçundan suçlu bulundu. 18 ay hapis cezası alan sorumlu, davada ceza alan ilk kişi oldu.

MAGAZİN 16.04.2024, 10:11 16.04.2024, 10:27 Buse Önder
Kanlı ‘Rust’ filminin yargılanmasında ilk ceza! Sorumlu tutuklandı

New Mexico eyalet mahkemesinde görülen duruşmada, "Rust" filmindeki çekimler sırasında Alec Baldwin'in elindeki silahın ateş alması sonucu görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne ilişkin karar açıklandı. Sette kullanılan silahlardan sorumlu Hannah Gutierrez-Reed, 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gutierrez-Reed, mart ayında jüri tarafından görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümünde "kasıtsız öldürme" suçundan mahkum edilmişti ve bir aydan fazla bir süredir ceaevinde tutuluyordu.

Oyuncu Baldwin ise elindeki silahın ateş alması sonucu Hutchins'in ölümüne ve yönetmen Joel Souza'nın yaralanmasına sebep olmuştu. Baldwin, "kasıtsız öldürme" suçlamasını reddetti. Ünlü oyuncunun temmuz ayında yargılanması bekleniyor.

Gözyaşlarına hakim olamadı

Gutierrez-Reed, savcılık tarafından "Rust" setine gerçek mühimmat getirmekle ve temel silah güvenliği protokollerine uymamakla suçlanmıştı. İki hafta süren duruşmanın ardından jüri, kararını vermek üzere üç saat müzakere etti.

Hutchins'in menajeri Craig Mizrahi, pazartesi günkü duruşmada görüntü yönetmeninin yaratıcılığından bahsederken ve onu Hollywood'da yükselen bir yıldız olarak tanımlarken, Gutierrez-Reed gözyaşlarını tutamadı.

Delil karartma suçundan beraat

Savcılar, Gutierrez-Reed'in "ciddi şiddet suçlusu" olarak belirlenmesi talebinde bulundu. Yönetmen Joel Souza'nın da aralarında bulunduğu arkadaşları ve ailesi, mahkemeye görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümü için adalet aradıklarını ifade etti.

Savunma avukatları, Gutierrez-Reed'in cezasının hafifletilmesini talep etti ve şartlı tahliye gibi olası seçeneklerin değerlendirilmesini istedi. Ancak Gutierrez-Reed, "Rust" soruşturmasında delilleri karartmakla suçlandığı davadan beraat etti. Ayrıca, ateşli silahların yasak olduğu bir bara silah taşıdığı iddiasını da reddetti.

‘Şiddet suçlusu’ iddası

Gutierrez-Reed'in avukatları, müvekkillerinin genç yaşının ve gelecekteki kariyeri üzerindeki olumsuz etkilerin göz önüne alınması gerektiğini savundu. Özel savcı Kari Morrissey ise Gutierrez-Reed'in "Rust" setindeki davranışlarını pervasız olarak nitelendirerek, en yüksek hapis cezasının verilmesi ve Gutierrez-Reed'in "ciddi şiddet suçlusu" olarak belirlenmesi çağrısında bulundu.

Morrissey, Gutierrez-Reed'in Hutchins'in ölümündeki rolünü kabul etmemesinden ve gerçek bir pişmanlık ifadesi vermemesinden dolayı hayal kırıklığına uğradığını belirtti.

2 kişi suçtan aklanmıştı

Dave Halls, "Rust" filminin yardımcı yönetmeni ve güvenlik koordinatörü olarak, geçtiğimiz yıl ateşli silahın ihmalle kullanılması suçunu kabul etmemiş ve altı aylık denetimsiz serbestlik cezasını tamamlamıştı.

Sarah Zachry ise sette ateşli silahlarla ilgili sorumluluğu olduğu için savcılarla iş birliği yaparak kovuşturmadan kaçınma anlaşması imzaladı.

Rehabilitasyon talebi geldi

Gutierrez-Reed'in çocukluk arkadaşı Sean Kridelbaugh, mahkemeye sunduğu yazılı belgede, Gutierrez-Reed'in olaydan duyduğu pişmanlığı ve akrabasına bakma sorumluluğunu vurgulayarak daha fazla hapis cezasının bu çabalarını engelleyeceğini ifade etti.

Diğer arkadaşları ve eski meslektaşları da cezalandırmak yerine rehabilitasyona odaklanılmasını talep etti.

Yorumlar (0)