Eski futbolcu Hakan Balta'nın fenomen eşine büyük şok!

Instagram hesabında 457 bin takipçisi bulunan Derya Balta, sosyal medya paylaşımı yüzünden Ticaret Bakanlığı'ndan ceza yedi. Balta, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

MAGAZİN 06.03.2024, 12:00 07.03.2024, 09:27 Buse Önder
Eski futbolcu Hakan Balta'nın fenomen eşine büyük şok!

Eski milli futbolcu Hakan Balta'nın ünlü eşi Derya Balta, sosyal medya hesabındaki estetik kliniği ziyaretiyle ilgili yaptığı paylaşımlar nedeniyle Ticaret Bakanlığı tarafından cezalandırıldı. Bakanlık, Balta'nın sağlık ve estetik işlemleri ile ilgili yönlendirme yapmasının yasağa aykırı olduğunu belirterek, ünlü fenomene 346 bin lira para cezası kesti.

Derya Balta, estetik kliniğinde gerçekleştirdiği işlemleri sosyal medya hesabından paylaştıktan sonra, Ticaret Bakanlığı'ndan gelen bir belgeyi takipçileriyle paylaştı. Belgede, ünlü fenomenin sağlık ve estetik işlemleri ile ilgili yönlendirme yapma yasağını ihlal ettiği ifade edildi.

Balta’dan açıklama geldi

Balta, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ben gittim Merve’nin kliniğine işte ne yaptırırsam sizinle paylaştım. Bunun üzerine Ticaret Bakanlığı’ndan yazı geldi. 346 bin lira çat diye ceza geliyor. Bir uyarı olur yada cüzi bir miktar olur. Bir paylaşımda da dedim ki ‘ışık dolgum var Elif hocam da onu eritecek. Gelin burada yaptırın’ falan demedim" ifadelerini kullandı.

‘Talep oluşturmak kesinlikle yasak’

Estetik konusundaki paylaşımları nedeniyle ceza alan Balta'nın yaşadığı durumu değerlendiren Dr. Yasemin Savaş, "Doğrudan ya da dolaylı 29 Temmuz 2023 yönetmeliği gereğince talep oluşturmak her şekilde yasak. Sağlık özel bir konu ve sağlık bakanlığı da bu paylaşımların tamamını talep oluşturmak olarak belirlemiş. Her türlü paylaşımı yasaklamış durumda. 3. kişilerin yaptıkları bu paylaşımlar ilgili hekimlere de yansıyan cezalara da dönüşebilir" şeklinde açıklamada bulundu.

Yorumlar (0)