Dünya Suudi güzeli konuşuyor! Yarışmaya katıldı, tarihe geçti

Riyad, Singapur'da gerçekleşen güzellik yarışmasına ilk defa bir temsilci gönderdi. Suudi güzel, uluslararası alanda ülkesini başarıyla temsil ederek tarihe geçti.

MAGAZİN 20.02.2024, 13:53 21.02.2024, 16:46 Buse Önder
Dünya Suudi güzeli konuşuyor! Yarışmaya katıldı, tarihe geçti

Singapur'da düzenlenen Miss Mrs Global Asya yarışması, Asya ve Arap ülkelerinden 12 farklı ülkeden 25 kadının katılımıyla gerçekleşti. Avustralya, Borneo, Hindistan, Endonezya, Japonya, Tayland, Filipinler, Singapur, Suudi Arabistan, Vietnam, Bangladeş, Myanmar ve Malezya'nın temsilcileri arasında yapılan yarışmada birinci olan isim Filipinler'den Dyan Shane Mag Abo oldu.

Geçtiğimiz yılın birincisi Gliyam Cundangan, ödülü kazanan Abo'ya takdim etti.

Tarihte bir ilk gerçekleşti

Suudi Arabistanlı Rumi el Kahtani, tarihinde bir ilki gerçekleştirerek güzellik yarışmalarına katılan ilk kadın oldu. Rumy'nin bu adımı, Suudi genç kadınlar arasında moda endüstrisinde etkileyici bir varlık olma arzusunu teşvik ederek bir ilham kaynağı olduğu şeklinde Asya basınında yer aldı.

Ayrıca, Rumy'nin bu yarışa katılması, ülkedeki kadınların kültürel ve sanatsal alanlara katılımının giderek daha fazla kabul gördüğünü gösterdi.

‘Onur duyuyorum’

Ayrıca, Rumy, yarışma süresince giydiği kıyafetleri 870 bin takipçisi bulunan Instagram hesabından sıkça paylaştı. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada genç model, " Malezya'da düzenlenen Miss Asia International 2024 yarışmasına katılmaktan büyük bir onur duyuyorum" ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)