Alec Baldwin suçlu bulunacak mı? Dava tarihi belli oldu

Görüntü yönetmeninin vurulup hayatını kaybettiği "Rust" filminin davasında yargılanan Alec Baldwin, ikinci kez "kasıtsız adam" öldürme suçuyla suçlanıyor. Baldwin’in yargılanacağı davanın tarihi belli oldu.

MAGAZİN 28.02.2024, 14:10 29.02.2024, 09:03 Şeyda Gül
Alec Baldwin suçlu bulunacak mı? Dava tarihi belli oldu

2021 yılının Ekim ayında "Rust" filminin görüntü yönetmeni Halyna Hutchins, sette Alec Baldwin tarafından vurularak yaşamını yitirmişti. Görüntü yönetmenini öldürme suçundan yargılanan Baldwin, 2023 yılının ocak ayında "kasıtsız adam öldürme" ile suçlanmıştı. Ancak ünlü aktör hakkındaki suçlamalar 3 ay sonra düşmüştü.

Yine suçlandı

Toplanan yeni kanıtların ardından 65 yaşındaki Baldwin’e yeniden "kasıtsız adam öldürme" suçlaması yöneltildiği ve yeniden yargılanacağı ifade edildi. The Hollywood Reporter'ta yer alan habere göre, yeni kanıtlarda "oyuncunun tuttuğu silah değiştirilmişti" ifadesinin yer aldığı öğrenildi.

Suçlamaları reddetti

Mahkeme öncesi verilen belgelerde suçlamaları reddettiği görülen 65 yaşındaki oyuncu, 2021 yılında verdiği röportajda silahın güvenli olduğunu sandığını ve sorumluluk almayacağını dile getirmişti. Yaşanan olaydan bir başkasının sorumlu olduğunu ifade eden Baldwin, “O kişinin ben olmadığını biliyorum. Sorumlu olduğumu bilseydim kendimi öldürmek isteyebilirdim ve bunu laf olsun diye demiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Dava tarihi belli oldu

Baldwin'in yeniden yargılanacağı dava için tarih belli oldu. Buna göre, Rust filminin setindeki trajik kazanın davası 9 Temmuz tarihinde görülecek. Davanın 9 gün sürmesi beklenirken, ünlü oyuncunun avukatının dava tarihini öne çekmek istediği öğrenildi.

Olayın geçmişi

2021 yılında ABD'nin New Mexico eyaletinde, "Rust" filminin çekimleri sırasında ünlü aktör Alec Baldwin, sette görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’in ölümüne neden olmuştu. Yönetmen Joel Souza’yı da ağır bir şekilde yaralayan aktör, görüntü yönetmeninin sette ölümüyle ilgili olarak "kasıtsız adam öldürmeyle" suçlanmıştı.

Gerçek mermi olduğu ortaya çıktı

Oalyın yaşandığı dönemde setteki ölümlü kazadan sonra ifade veren Baldwin, silahı kendisine yardımcı yönetmen Halls'un verdiğini ve silahın "güvenli" olduğunu ifade ettiği kaydedilmişti.

Yorumlar (0)