Kızıl geyikler fotokapana yakalandı

Kütahya'da nadir görülen kızıl geyikler, beslendikleri sırada fotokapana yakalandı.

YAŞAM 24.02.2020, 09:44
Kızıl geyikler fotokapana yakalandı

Kütahya'da ağır kış koşullarında aç kalmamaları için bırakılan yemleri yiyen kızıl geyikler ve tavşanlar, fotokapan tarafından kaydedildi.

Kütahya ile Eskişehir sınırında yer alan 1826 metre rakımlı ve kar kalınlığı yaklaşık bir metreyi bulan Türkmen Dağı'nın eteklerindeki Lütfiye köyünde ikamet eden vatandaşlar, yaban hayvanlarının aç kalmaması için gönüllü olarak dağa yem bırakıyor.

Kızıl geyik ve tavşanlar bırakılan yemleri tüketirken bu anlar Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü (DKMP) tarafından yerleştirilen fotokapan ile görüntülendi.

Lütfiye Köyü Muhtarı Rasim Altıntaş, Anadolu Ajansı muhabirine, Türkmen Dağı'nda yaklaşık 500 kızıl geyik bulunduğunu belirtti.

Yaban hayvanlarının aç kalmaması için orman köylülerinin gönüllü olarak yem bıraktıklarını söyleyen Lütfiye Köyü Muhtarı Rasim Altıntaş şunları söyledi:

"Orman köylüsü olarak sorumluluk hissediyoruz. Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğünün yetişemediği zamanlarda destek için yaban hayvanları için yem bizde köylüler olarak yem bırakıyoruz. Zorlu kış şartlarında yem bulamayan geyikler ve tavşanlar bırakılan yemlerden besleniyor."

Orman köylülerinden Mehmet Kara ise köyde ikamet eden vatandaşlar olarak yem bırakma çalışmalarına katılmaktan mutluluk duyduklarını, hatta bunu yapmayı kendilerinde görev olarak bildiklerini ifade etti.

Yorumlar (0)