Neandria filminin özel gösterim tarihleri netleşti

Reha Erdem'in yazıp yönettiği Neandria filmi, 31 Ocak'ta ilk kez Türk seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Ocak ve şubat ayı boyunca İstanbul, Ankara ve İzmir'de özel gösterimleri yapılacak film, 15 Mart'ta vizyona girecek. İşte Neandria filminin konusu ve oyuncuları...

KÜLTÜR-SANAT 24.01.2024, 17:42 24.01.2024, 17:50 Hakan Öksüz
Neandria filminin özel gösterim tarihleri netleşti

"Kaç Para Kaç", "Korkuyorum Anne", "Beş Vakit" ve "Koca Dünya" gibi filmleriyle tanınan yönetmen Reha Erdem'in son filmi "Neandria", Türk seyircisiyle ilk kez buluşmak için gün sayıyor. 

Dünya prömiyeri, 39. Varşova Film Festivali'nde yapılmıştı

Serra Ciliv ile Ömer Atay'ın yapımcılığını üstlendiği filmin senaryosunu yönetmen Reha Erdem kaleme aldı. Filmde Deniz İlhan, Ahmet Rıfat ve Bülent Emin yarar rol aldı. Filmin dünya prömiyeri, geçen sene ekim ayında 39. Varşova Film Festivali'nde gerçekleştirildi.

31 Ocak'ta Atlas Sineması'nda Türk seyircisi ile buluşacak

Neandria filminin özel gösterimlerinin Ankara, İstanbul ve İzmir'de yapılacağı kaydedildi. 31 Ocak Çarşamba günü İstanbul'daki Atlas 1948 Sineması'nda vizyona girecek film, ülkenin "ilk ekolojik sürdürülebilir" yapımlarından biri olarak dikkat çekiyor.

İstanbul'daki ikinci gösterim 4 Şubat'ta

Neandria filmi, 4 Şubat Pazar akşamı İstanbul'daki seyirci için bir kez daha gösterilecek. Filmin İstanbul'daki ikinci gösterimi, Kadıköy Sineması’nda yapılacak. Gösterimin ardından yönetmen Reha Erdem ile yazar Tanıl Bora'nın yer alacağı "Ekolojik Sürdürülebilir Yapım" temalı sohbet başlayacak.

Ankara ve İzmir'deki özel gösterimleri

Ankara ve İzmir'deki sinema tutkunları, şubat ayında filmi izleme imkanı bulacak. Filmin İzmir Karaca Sineması'ndaki özel gösterimi 10 Şubat'ta, Ankara Büyülü Fener Kızılay Sineması'ndaki özel gösterimi ise 17 Şubat'ta gerçekleştirilecek. 

15 Mart'ta "Başka Sinema" dağıtımı ile gösterime girecek

Reha Erdem'in merakla beklenen Neandria filmi, 15 Mart'ta "Başka Sinema" dağıtımı ile vizyona girecek. Çanakkale'nin Kayacık köyü ile Neandria antik kentinde yapılan filmin çekimlerinde Kiraz Erdem, "Sürdürülebilir Yapım Sorumlusu" görevini üstlendi. 

Neandria filminin konusu 

Peki Neandria filminin konusu ne? Annesiyle beraber antik kentin yakınlarında hayatını sürdüren Suna, atletizm yarışlarına hazırlanmaktadır. Köye gelen yeni imam, Suna'nın hayatında değişimlere neden olacaktır.

Yorumlar (0)