Mimarı ölen bazilikanın, 141 yıllık sırrı çözülemedi

Dünyanın sayılı eserleri arasında gösterilen ve mimar Antoni Gaudi'nin şaheseri olarak görülen ‘La Sagrada Familia’da sona yaklaşılıyor. En iyi mimarlarının projenin içerisinde yer aldığı bazilikanın 2026 yılında vinçsiz olarak ziyaret edileceği öngörülüyor.

KÜLTÜR-SANAT 25.03.2024, 18:29 05.04.2024, 17:44 Melina Ay
Mimarı ölen bazilikanın, 141 yıllık sırrı çözülemedi

İspanya'nın Barselona kenti, dünyanın en ilgi çekici ve güzel şehirleri arasında yer alıyor. ‘La Sagrada Familia’ (Kutsal Aile) ise, gelen turistlerin ilk uğradıkları yerlerden biri haline geldi. Modern mimarinin öncülerinden sayılan eser, Antoni Gaudi'nin 1883 yılında devraldığı fakat 1926 yılında bir tramvayın altında kalarak ölmesi sonucu yarım kalan bir bazilikadır.

Amacı görkemli bir yapıya dönüşmesiydi

Halkın yardımlarıyla 1882 yılında yapılmaya başlanan 'La Sagrada Familia'nın 141 yıllık gizemi hala çözülemedi. Katalanyo’nın en ünlü eserlerine imzasını atan mimar Antoni Gaudi'nin, 'La Sagrada Familia'nın görkemli bir yapıya dönüşmesini istediği için, karmaşık bir mimari çizdi ve hayata geçirdi. Mimar Gaudi’nin naaşı ise, ‘Bitmeyen Kilise’ olarak da adlandırılan yapının içerisinde bulunuyor.

Proje hala inşaat halinde

Mimar Antoni Gaudi’nin gizemli çizimlerini çözebilmek ve La Sagrada Familia’yı tamamlayabilmek için dünyanın en iyi mimarları yıllardır proje üzerinde çalışma yürütüyor. Üzerinden geçen 141 yılda hala daha proje inşaat halinde. Vinçlerin bulunduğu La Sagrada Familia’yı görmek için milyonlarca kişi, Barselona’yı ziyaret ediyor.

2026 yılında tamamlanacak

La Sagrada Familia'nın dört kulesinin tamamlanması için çalışmalar sürüyor ve her şey planlandığı gibi ilerlerse, kilisenin inşası 2026 yılında tamamlanacak. Tamamlandığında dünyanın en yüksek kilisesi olacak olan La Sagrada Familia, 172,5 metrelik boyuyla dikkat çekecek. Yapının ilk tamamlanan bölümü olan Doğuş Cephesi, Mimar Antoni Gaudi'nin özgün tasarımını yansıtıyor ve diğer altı Gaudi yapısıyla birlikte UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor.

Yorumlar (0)