Bakan Tunç’tan sanal suç açıklaması

Gerçek hayatta suç olanların sanal ortamda yapıldığında onun da suç olduğunu ifade eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Savcılıklarımız bu konularda gerekeni yapıyor” dedi.

GÜNDEM 25.03.2024, 18:44 26.03.2024, 15:51 Şeyda Gül
Bakan Tunç’tan sanal suç açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Çankırı İl Başkanlığında önemli açıklamalarda bulundu. 31 Mart seçimlerinin Çankırı için hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Adalet Bakanlığı olarak Çankırı'da yaptıkları çalışmalara değinen Bakan Tunç, Çankırı'ya bugüne kadar 1 milyar 47 milyon lira yatırım yaptıklarını anlattı. Çankırı şehir merkezinde kalan cezaevinin başka bir yere nakliyle ilgili yatırım programlarında olan çalışmaları bulunduğunu hatırlatan Bakan Tunç, Çankırı L Tipi Kapalı Cezaevi ve yine açık cezaevi toplamda 2 bin 526 kişilik kapalı cezaevini başka bir yere inşa edeceklerini dile getirdi.

Tarım alanlarına 1500 meyve fidanı dikildi

Oradan boşaltılan yere de Çankırı'nın ihtiyacı olan TOKİ konutlarını merkeze, cezaevinin arazisine inşa edeceklerini ifade eden Bakan Tunç, Çankırı'nın Orta ilçesinde geçici kabul anlaşmasında olan cezaevinin, sadece bir cezaevi değil aynı zamanda bir üretim merkezi olduğunu kaydetti. Orta’nın ekonomiye katkı veren bir yer olduğunu vurgulayan Bakan Tunç, İş Yurtları Kurumu’nun orada üretim tesisleri, şu anda süt ürünleri tesisi kabul aşamasına gelmiş durumda olduğunu söyledi. Orta Cezaevinin kapasite olarak 303 kişilik olduğunu belirten Bakan Tunç, bünyesinde tarım alanlarına 1500 meyve fidanı dikildiğini söyledi. Toprak ıslah çalışmaları yapıldığını ve süt ürünleri tesisleriyle ilgili makineler alındığının bilgisini veren Bakan Tunç, “Orada çevre köylerde süt üreticiliği yapan köylülerimiz, çiftçilerimiz sütlerini cezaevindeki üretim tesislerine satma imkanı bulacaklar ve orada hem bir istihdam oluşmuş olacak hem tarım ekonomisine de katkı sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

Adalet Sarayı ile ilgili planlama yapılıyor

Çankırı'nın Yapraklı, Kurşunlu ve Şabanözü ilçelerinde de planlamalar yapıldığını aktaran Bakan Tunç, Yapraklı ile ilgili değerlendirmeleri de yaptıklarını kaydetti. “Uygun bir yer bulunursa orada da ekonomiye destek verecek hem ıslah kurumu, ceza infaz kurumu hem de asıl bizim önem verdiğimiz hükümlüler ıslah edilirken ekonomiye de katkı sağlamaları ve bölge ekonomisine de katkı sağlamaları bakımından böyle bir çalışmamız söz konusu olacak. Yine Kurşunlu'da da Orta'daki süt ürünleri gibi Kurşunlu'daki et kombinası şeklinde planlamamız var” diyen Bakan Tunç, Kurşunlu ilçesinde İçişleri Bakanlığı ile ortak hükümet binası çalışmasının başladığını vurguladı. İçerisinde adalet binasına da yer ayrılacağını anlatan Bakan Tunç, Şabanözü ilçesinde de yine adalet sarayıyla ilgili planlama yapıldığını belirtti. Bakan Tunç, “Onun da planlamalarını yaptıktan ve arsa çalışmalarını yaptıktan sonra yatırım programına inşallah teklif edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yolumuza devam ederek Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz

31 Mart'ta yapılacak seçimlerin ardından seçimsiz geçecek 4 yıllık bir süre olduğuna işaret eden Bakan Tunç, o süre içerisinde belediyelerin yerel kalkınmayı hızlandıracağını belirtti. “Bizler de hükümet olarak pandeminin etkisiyle oluşan ekonomik dalgalanmalar, depremin etkisiyle oluşan sıkıntılar tüm bunları ortadan kaldırarak halkımızın refahını yeniden artırmanın gayreti içerisinde olacağız. Özellikle enflasyonun tekrar tek haneli rakamlara düşürülmesiyle ilgili bir hedefimiz var” diyen Bakan Tunç, bunu gerçekleştirecek olanların da yine Cumhur İttifakı olduğunu aktardı. Kısa süre içerisinde depremin de pandeminin de yol açtığı ekonomik olumsuz etkilerden ekonominin kurtarılacağını anlatan Bakan Tunç, yine Türkiye'yi istikrarlı kalkınma hamleleriyle yola devam ederek Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceklerini söyledi.

Gerçek hayatta suçsa sanal ortamda yapılmışsa o da suçtur

“Sosyal medyada maalesef dezenformasyon yapılıyor. Suç unsuru olanlar, kimliği tespit edilenlerle ilgili soruşturmalar açılıyor. Son zamanlarda bu konuda özellikle sosyal medya yoluyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik hem de halkı yanıltıcı bilgiyi yayma suçu bakımından çok sayıda soruşturma açıldı” ifadelerini kullanan Bakan Tunç, bu konuda çok sayıda gözaltı ve tutuklama da gerçekleştiğini ifade etti. Sosyal medyada sahte hesaplarla, kimliği tespit edilemeyen daha çok yurt dışı kaynaklı dezenformasyonlar olduğunu belirten Bakan Tunç, bunlarla ilgili kimlik tespiti yapılamadığı için soruşturma bakımından bir ilerleme sağlanamadığını söyledi. Ama kimlikleri tespit edildiğinde gerekli işlem yapıldığını anlatan Bakan Tunç, siber suçlarla mücadele konusunda emniyetin büyük bir tecrübesi olduğunu kaydetti. Kimlikleri tespit edilenlerle ilgili gerekli soruşturmaların yapıldığını dile getiren Bakan Tunç, “Gerekli suç duyurularında bulunmak lazım. Hiç kimse halkı endişeye, huzursuzluğa sevk edecek, kin ve düşmanlığa yönlendirecek paylaşımlarda bulunamaz. Gerçek hayatta suçsa sanal ortamda yapılmışsa o da suçtur. Savcılıklarımız bu konularda gerekeni yapıyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)