Bakan Koca duyurdu: Alev Alatlı hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada yazar ve eğitimci Alev Alatlı’nın bir süredir tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu.

KÜLTÜR-SANAT 02.02.2024, 14:37 03.02.2024, 09:17 Şeyda Gül
Bakan Koca duyurdu: Alev Alatlı hayatını kaybetti

Yazar ve eğitimci Alev Alatlı’dan kötü haber geldi. Alatlı’nın bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği açıklandı. Alatlı, "Yaseminler Tüter mi, Hâlâ?", "İşkenceci", "O.K Musti Türkiye Tamamdır", "Kadere Karşı Koy A.Ş." ve "Schrödinger'in Kedisi"nin de aralarında olduğu çok sayıda esere imza atmıştı.

Acı haberi Bakan Koca verdi

Alatlı'nın vefatını duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir süredir tedavi altında olan Alev Alatlı’yı kaybettiklerini söyledi. “Kendisini ziyarete gittiğimde, 'Bu toprakları daha çok sevdirmeliyiz.' demişti. Bu sözünü aydınlarımıza, yöneticilere, ülkemizin bugününe, yarınlarına etki etme gücüne sahip herkese yönelik bir vasiyet olarak anlamıştım” diyen Bakan Koca, Alatlı’nın fikir ve sanat hayatının büyük isimlerinden 2014 yılında edebiyat dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü başta olmak üzere, pek çok ödülle onurlandırıldığını hatırlattı. Bakan Koca, “Hepimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)