Antep Kısa Film Günleri, çevrimiçi olarak izleyiciyle buluşacak!

Sinema salonlarının yeni salgın tedbirleri doğrultusunda kapanması nedeniyle çevrimiçi düzenlenecek olan “Antep Kısa Film Günleri”, 20-22 Kasım tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

KÜLTÜR-SANAT 20.11.2020, 10:40
Antep Kısa Film Günleri, çevrimiçi olarak izleyiciyle buluşacak!

Bu yıl “Gel Ses Ver” sloganıyla yola çıkan Antep Kısa Film Günleri, 20 Kasım ve 22 Kasım tarihleri arasında çevrimiçi olarak düzenlenecek. 100’den fazla kısa filmin başvurduğu kısa film günleri, ‘Kültür için Alan’ tarafından destekleniyor. Gaziantep’te bulunan Big Bang ve Berisi adındaki gönüllü bir ekip tarafından düzenlenen etkinlik, Antep’te film üretiminin artımı ve kısa film yapımcılarının birbirleriyle etkileşim halinde olmaları amacıyla yola çıktı.


Antep Kısa Film Günleri’nde dolu dolu bir kısa film programı var


İki ana seçki altında gerçekleşen etkinlik, ‘Şimdi ve Geleceğe Bakan’ seçkisinde 2018 yılı sonrası yapılmış kısa filmler yer alırken; ‘Sosyal Perspektiften Geçmişe’ seçkisinde ise son 20 yılda çekimleri Gaziantep’te gerçekleşen filmlerden oluşuyor. Kısa filmlerde mülteci yaşamları, adaletin yansıması, LGBTİ bireylerin yaşamları, ekolojik yaşam, Antep sokak hikayeleri, işçilerin yaşamı gibi konular da yer alıyor.


Antep Kısa Film Günleri hakkında daha fazla bilgi, gönüllü grubun web sitesi olan www.bigbangveberisi.com dan alınabiliyor. Festival filmleri ise youtube.com/bigbangveberisi web adresi üzerinden izlenebilecek.
 

Yorumlar (0)