Adana'da "lezzet festivali" ziyaretçilerine kapılarını araladı

Adana Valiliği tarafından organize edilen "7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali" ziyaretçilerine kapılarını araladı. Festivalde çeşitli lezzetler 3 gün boyunca bir arada sunulacak.

KÜLTÜR-SANAT 06.10.2023, 16:39 06.10.2023, 19:02
Adana'da "lezzet festivali" ziyaretçilerine kapılarını araladı

Vali Yavuz Selim Köşger, Adana Müze Kompleksi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen açılış töreninde, yoğun hazırlık sürecinin ardından Adana’nın şanına, adına, geçmişine, kültürüne ve tarihine yakışır şekilde festivale hızlı bir giriş yaptıklarını ifade etti.

Festivalde çeşitli lezzetlerin 3 gün boyunca bir arada sunulacağını söyleyen Köşger, "Adana'nın en güzel yanı, harika lezzetleri çıkaran insanların bu lezzetleri güler yüzle ziyaretçilere sunmalarıdır. Her gittiğimiz yerde insanlar işlerini en iyi şekilde yaptıklarını bize anlatıyor. Bu konuda iddialarını sürdürürken çok mütevazı, güler yüzlü ve hoş bir şekilde yaptıkları işi sunuyorlar. Belki de Adana’yı Adana kılan, Adana'nın lezzetlerini Adana lezzeti kılan da budur" şeklinde konuştu.

"Adana 'Gastronomi Şehri' olmayı çoktan hak etti"

Köşger, özellikle Adana kebabında standarttın sağladığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Adana'da standarttı yakalanmış, herkes aynı şeyi uyguluyor. Adana 'Gastronomi Şehri' olmayı çoktan hak eden bir şehir. Yalnızca bir müessese, iş yeri, dükkan, lokanta, restoran yapmıyor bu işi. Bütün Adana'da aynı standartta, aynı lezzette, aynı tarifle ve aynı güler yüzlülükte sunum yapılıyor. O nedenle Adana'nın çoktan gelip geçmiş bu konudaki hakkını en iyi şekilde gerçekleştirmemiz ayrıca bunu gerçekleştirmek için de gayret göstermemiz gerek. Lezzet festivalleri de bu anlamda bir kilometre taşı diyebiliriz."

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise her sene bugünlerde Adana'nın güzelliklerini, yemeklerini, ovasını, insanın sıcaklığını, medeniyetini ve denizini tanıtmanın kendilerini çok heyecanlandırdığını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından "Cumhuriyet'in 100. yılı özel" başlığı altında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahar Gürsel, "Erken Cumhuriyet döneminden menüler, yeme-içme kültürü ve davetler", araştırmacı yazar Nurettin Çelmeoğlu ise "Yaygıdan masaya" konulu sunumlarını yaptı.

Festival dolayısı ile Merkez Park'ta kebapçılar, sokak lezzetleri ve tatlıcılar kendilerine özgü lezzetlerini sergilediler.

Yorumlar (0)