94'lük Clint Eastwood, yeni filminin çekimlerine başladı

Usta aktör ve yönetmen Clint Eastwood, yeni filmi "Juror No. 2" için bir kez daha yönetmenlik koltuğuna oturdu. Bir yardım kuruluşunun sohbet etkinliğinde konuşan Eastwood, "94 yaşına yaklaşırken halen daha Hollywood için çalışıyorum." dedi. Peki "Juror No. 2" filminin konusu ne? İşte detaylar...

KÜLTÜR-SANAT 16.04.2024, 11:34 Hakan Öksüz
94'lük Clint Eastwood, yeni filminin çekimlerine başladı

31 Mayıs'ta 94'üncü yaşını kutlamaya hazırlanan usta oyuncu ve yönetmen Clint Eastwood, ünlü primatolog Jane Goodall'ın konuğuydu. "Yaban Hayatı Koruma Ağı" isimli yardım kuruluşu için düzenlenen sohbet etkinliğine katılan Clint Eastwood, "Sinemadan emekli olmadım. 94 yaşına yaklaşırken halen daha Hollywood için çalışıyorum." dedi.

Clint Eastwood'un yeni filmi: Juror No. 2

Usta yönetmen Clint Eastwood, yeni projesinden bahsetti. Toni Collette ile Nicholas Hoult'un başrollerinde yer aldığı "Juror No. 2" filminin üzerinde çalışan Eastwood, filmin hem yönetmeni hem de yapımcısı konumunda. Clint Eastwood'un yönetmenliğini yaptığı son film olan "Cry Macho", Eylül 2021'de gösterime girmişti.

Filmin konusu ne?

"Juror No. 2" filminin hikayesi, bir cinayet davasının etrafında şekilleniyor. Bir jüri üyesinin, kurbanın ölümünde payı olabileceğinden şüphelenilmektedir. Bu jüri üyesi, sırrının açığa çıkmaması için mücadele mi edecektir, yoksa adalet sistemine teslim mi olacaktır? Film, ahlaki bir ikilem yaşayan jüri üyesinin girdiği çıkmazı anlatıyor.

Oscar'da iki kez "en iyi yönetmen" seçildi

Sergio Leone yönetmenliğinde çekilen "İyi, Kötü, Çirkin", "Birkaç Dolar İçin" ve "Bir Avuç Dolar" filmleriyle yıldızını parlatan Clint Eastwood, dünyanın en tanınmış oyuncuları arasında yer alıyor. Usta aktör, Unforgiven (1994) ve Million Dollar Baby (2004) filmleriyle Oscar'da "En İyi Yönetmen" ödülü aldı.

Clint Eastwood'un yönettiği bazı filmler

Play Misty For Me (1971) ile yönetmenlik kariyerine adım atan Clint Eastwood; Unforgiven, Million Dollar Baby, Mystic River, Gran Torino, Sully, The Bridges of Madison Country ve A Perfect World gibi filmlerin yönetmenlik koltuğunda oturdu.

Yorumlar (0)